fbpx
Начало » Езиково обучение » ТОП 5: Полезни съвета в деня на изпита от АВО

ТОП 5: Полезни съвета в деня на изпита от АВО

  • Lyubina Panayotova
  • 21 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за ТОП 5: Полезни съвета в деня на изпита от АВО

Изпитът за езиков сертификат е предизвикателство, на което всеки кандидат-студент в чужбина, се подлага, за да докаже нивото си на владеене на английски език най-често.

Експертите на езиков и изпитен център АВО-Бел представят днес топ 5 съвета как да бъдете спокойни и да постигнете максимален резултат в деня на изпита.

 

  1. Времето.

Правилното разпределение на времето е решаващ фактор в деня на самия изпит. Кеймбридж съветва освен че във всяка изпитна стая има часовници, но и всеки кандидат да си има свой собствен. Важно е да следите сами колко време ви остава до края на съответния изпитен компонент. Много често се случва някой кандидат да е написал всички отговори и те да са ми верни, но да няма време да ги прехвърли върху формуляра, който се изпраща на Кеймбридж за проверка. Това би провалило целия изпит. Затова тренирайте времето, за което решавате изпитните задачи и бъдете подготвени.

 

  1. Подготовката.

Не е тайна за никого, че без подготовка нито един кандидат не може да разчита на максимално добро представяне. Всички курсисти на АВО по време на своята изпитна подготовка работят по всички детайли на изпитния формат. Много е важно по време на изпита да знаеш при всяко упражнение какво се очаква от теб. Не да се колебаеш, защото това ти изяжда от времето и води до паника. Взетият изпит е комбинация от стабилни знания за съответното езиково ниво заедно с предварително изпробвани и заучени изпитни стратегии и информация. Затова експертите на АВО съветват да се явите на пробен изпит, който се организира някой пъти в месеца при тях. Това ще ви даде ясна оценка за степента ви на подготовка и ще имате възможност да се тествате в реални условия дали можете да справите с времето и формата на изпита.

 

  1. Спокойствие.

Да, спокойствието е разковничето на успеха при явяването на изпит за езиков сертификат. В деня на изпита човек трябва да остане спокоен и уверен в себе си и знанията си. Не трябва да изпадате в паника, ако на момента не знаете някой отговор. Не отделяйте много време на въпросите, в които не сте сигурни. Оставете ги настрана и започнете с тези, които знаете. В края на изпита се върнете към това, което ви е затруднило, и се опитайте да отговорите. Не се оставяйте на паниката, да ви изяде времето.

 

  1. Предварителна информация.

Правилната нагласа и мотивацията за явяването на изпита е може би 50% от вашата подготовка. Направете си предварително проучване. Ако ви предстои кандидатстване в чужбина,  много важно е да изберете държавата, в която ще кандидатствате. Да направите подбор на университетите и специалностите. Да се запознаете с изискванията. Това ще ви помогне и в самата подготовка. Когато знаете целите си, със сигурност мотивацията ви за добро представяне е по-висока, а това ви дава и увереност.

 

  1. Индивидуално представяне.

От гледна точка на спокойствие, кандидатите трябва да знаят, че няма елиминаторен компонент. Може да имаш на един компонент 100 точки или 90, а на другия 40. Накрая се взима предвид общия резултат и ако си в диапазона, в който се класирате за оценка C, B или A, сте издържали сертификата. От Кеймбридж залагат на това, че всеки човек има различни умения и знания за различните сфери и езикови умения – граматика и лексика, писане, четене и говорене. Един е по-добър от друг, но трябва да се гледа цялостното представяне.

 

Още по темата:

Сертификатите на Кеймбридж са гаранция за знания за цяла живот 

Пътят на две ученички до световно образование 

От 1990 година Езиков и изпитен център АВО-Бел подготвя успешно своите курсисти за изпитите, с които да заслужат най-престижните сертификати за владеене на английски език – сертификатите на Университета Кеймбридж. Като отворен изпитен център на Cambridge ESOL АВО-Бел провежда изпитите за тези сертификати, както за свои курсисти, така и за външни кандидати в цяла България.

За повече информация относно курсовете Изпитна подготовка:

www.avo.bg

Т: 0700 12 257; 0700 10 257

М: 0898 98 42 42; 0896 896 896

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top