fbpx
Начало » Бакалавър » Сертификатите на Кеймбридж са гаранция за знания за цял живот

Сертификатите на Кеймбридж са гаранция за знания за цял живот

  • Елвира Юрукова
  • 13 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за Сертификатите на Кеймбридж са гаранция за знания за цял живот

Мариета Тушева e академичен директор на курсовете изпитна подготовка в Езиков и изпитен център АВО-Бел. Отделно отговаря за графиците и логистиката по изпити за сертификати на Cambridge, които се провеждат на място и в страната.

Слава Василева e мениджър ключови клиенти и отговаря за партньорите на АВО-Бел от страната и от София, които явяват техни курсисти на изпити за сертификати на Cambridge.

Кое е най-важното, което трябва да знаем, преди да се запишем на курс за изпитна подготовка или да се запишем за дата за явяване на сертификат?

 

Мариета: Много е важно всеки кандидат или курсист да си направи предварително проучване. Особено когато иска да кандидатства в чужбина, защото всеки университет, а и всяка държава си има свои стандарти и изисквания. Когато знае каква е целта, за която ще използва сертификата, е по-лесно да реши каква подготовка ще му е необходима. Тогава ние бихме могли да го насочим на кой курс да се запише и кой изпит ще му послужи. Затова предварителната информация е много важна.

Кога и как препоръчвате на кандидата да се яви на самия изпит? Колко време предварително е добре да започне да се готви за формата?

 

Мариета: Нашите курсисти, които учат тук правят един входящ тест, когато идват за първи път. Входящият тест е нулево занятие, който има три компонента при нас – първият е компютърен тест, който правят обичайно от вкъщи, тъй като получават достъп още в момента, в който ги регистрираме. Той съдържа общи въпроси от граматика и лексика, вторият – изпитна задача, която в обшия случай е писане на есе. Вече въз основа на резултатите им, провеждаме и устната част –  интервю. Приключваме нашия входящ тест с една препоръка. Участваме като екип от преподаватели, за да определим най-подходящия курс и изпит, на който да се явят в края на подготовката си.

Слава: Освен курсисти, които при нас се готвят ние явяваме и много външни кандидати. Те са или ученици на наши партньори или индивидуални кандидати. Имаме онлайн пробен тест, качен на нашия сайт. Когато се явяват на този пробен изпит, те могат да разберат на какво ниво са. Също така ние правим групови регистрации, за които например преподавател по английски език получава достъп. Така той може да провери знанията на децата от класа си, да види резултатите и грешките им, което е полезно за по-нататъшната им подготовка.

Кои са основните умения, които курсистите придобиват по време на курс Изпитна подготовка?

 

Мариета: Въз основа на резултата им от входящия тест и след записването им в правилния курс, компонентите и подготовката са различни. Крайната цел е една –максимално добре да са подготвени за изпита и успешното взимане на сертификат. Всички учебници, с които подготвяме курсисти, са изцяло направени според формата за съответния изпит. През целия курс на обучение курсистите се подготвят за изпита, т.е. ти не можеш да завършиш курса, без да си подготвен до най-малки детайли. Един кандидат може да знае езика на изключително високо ниво, но ако не е запознат с формата на изпита, няма гаранция, че ще може да го изкара. От една страна, курсистите при нас учат езика, а от друга – много наблягаме на изпитните стратегии и умения, които са им необходими за всеки отделен компонент. Огромен брой от нашите преподаватели, които основно преподават в изпитна подготовка са и изпитващи на Университета Кеймбридж.

Слава: Много е важно също така, че имаме много преподаватели, които са нейтив спийкъри. Това е полезно особено за speaking компонента и изобщо за цялостното усъвършенстването на езика.

В деня на изпита – какви съвети имате към явяващите се?

 

Слава: Много е важно времето. Кеймбридж съветва освен, че във всяка изпитна стая има часовници, но и всеки кандидат да си има собствен, защото правилното разпределение на времето е едно от най-важните неща. Много често се е случвало някой да си е написал всички отговори и да са ми верни, но да няма време да ги прехвърли върху формуляра, който ние изпращаме на Кеймбридж за проверка. Хората, когато се явяват на изпит трябва да са спокойни и да са уверени. Да не притеснят или стресират, ако нещо не знаят и да отделят много време на него. Просто трябва да го оставиш на страна и да се съсредоточиш да отговориш на задачите, които знаеш.

Какви са резултатите, с които вашите курсисти преминават изпитите? Вероятно сте свидетели на много успешни истории…

 

Мариета: При нас имаме голяма успеваемост на кандидатите. Средно между 80 и 90 процента от кандидатите получават сертификат на Кеймбридж. Имаме и изпитни сесии със 100 % успеваемост. Наистина много от кандидатите споделят, че са използвали сертификата за учене в чужбина или за работа…

Слава: Всяка година хиляди хора се явяват при нас на изпит както от нашите курсисти, така и от нашите партньори. Всяка една история е успешна, защото всеки сертификат сбъдва поне по една мечта.

 

 

От 1990 година Езиков и изпитен център АВО-Бел подготвя успешно своите курсисти за изпитите, с които да заслужат най-престижните сертификати за владеене на английски език – сертификатите на Университета Кеймбридж. Като отворен изпитен център на Cambridge ESOL АВО-Бел провежда изпитите за тези сертификати, както за свои курсисти, така и за външни кандидати в цяла България.

За повече информация относно курсовете Изпитна подготовка:

www.avo.bg

Т: 0700 12 257; 0700 10 257

М: 0898 98 42 42; 0896 896 896

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top