fbpx
Начало » Университети » EDHEC Business School

EDHEC Business School

 

 

Основан през 1906 г., EDHEC Business School днес е в Топ 15 на най-добри бизнес училища в Европа. Базиран в Лил, Ница, Париж, Лондон и Сингапур и с над 90 националности в неговите кампуси, EDHEC е напълно международно училище, пряко свързано с света на бизнеса. С над 40 000 дипломирани студенти до сега в 120 страни обучава ангажирани мениджъри, способни да се справят с предизвикателствата на бързо развиващия се свят.

Използвайки своите основни ценности за върхови постижения, иновации и предприемачески дух, EDHEC разработи стратегически модел, основан на изследване на истинска практическа употреба за обществото, бизнеса и студентите, и което е особено очевидно в работата на EDHEC-Risk Institute и Scientific Beta.

Училището функционира като истинска лаборатория от идеи и играе пионерна роля в областта на дигиталното образование чрез EDHEC Online, първата напълно онлайн платформа за обучение.

Тези различни компоненти превръщат EDHEC в център на знания, опит и многообразие, насочени към подготовката на нови поколения мениджъри за отлични постижения в света, подложен на трансформационни промени.

EDHEC в цифри: 8 600 студенти в академичното образование;18 програмни степени, вариращи от бакалавър до докторантура; 184 професори и изследователи; 11 специализирани изследователски центрове.

 

Акредитации

AACSB, EQUIS, AMBA

  

Класации

Топ 3 за програмата по Master in Finance в света (според класация на Financial Times от 2018).

Топ 3 бизнес училище в Европа (според класация на Financial Times от 2018).

Топ 20 за програмата Master in Management в света (според класация на Financial Times от 2018).

24, avenue Gustave-Delory

CS 50411

Roubaix Cedex 1, Франция

59057

0033(0)320154500

international.admissions@edhec.edu

www.master.edhec.edu

 

Академични изисквания: Бакалавърска степен
GMAT, GRE, Tage Mage или CAT
Положен изпит по английски език (TOEFL, TOEIC or IELTS)
Апликационна форма
Крайни срокове: 30 юни 2020

Финансови условия (годишно)

Валута

евро

Такса за обучение

За Master in Management: 35,000

За MSc in Data Analytics & Artificial Intelligence, Global & Sustainable Business, Entrepreneurship & Innovation: 24,900

За MSc in Strategy, Consulting & Digital Transformation, Marketing Management, Creative Business & Social Innovation, LL.M., Management Studies: 20,700

 

 

Финансова помощ и стипендии

EDHEC предлага три стипендии като финансова помощ за своите студенти според техния профил, академични постижения и финансово положение:

  • Стипендия за отличен успех – 30% намаляване на таксата за обучение:

Срок за кандидатстване: до 31-ви март 2020.

  • Стипендия за академични постижения – 20% намаляване на таксата за обучение:

Срок за кандидатстване: до 30-и юни 2020.

  • Стипендия на база благотворителен фонд – 15% намаляване на таксата за обучение:

Срок за кандидатстване: до 30-и юни 2020.

Съществуват и други стипендии за определени региони и възможност за студентски заеми.

За да подготви студентите за предстоящите професионални предизвикателства, EDHEC предлага 3 магистърски програми по мениджмънт (Master in Management) и 13 магистърски степени в сферата на науката (Masters of Science).

 

Програмите Master in Management на EDHEC са с 2-годишна академична програма, присъждаща двойна степен: магистър по мениджмънт и магистър на науката. Цялостно преподавана на английски език, известна още като „Grande Ecole“, програмата е специално създадена да подготви студентите за международна кариера в областта на бизнес мениджмънта или финансовата икономика.

 

Студентите в програмите Master in Management, Global Economic Transformation & Technology (GETT) ще получат следните магистърски квалификации: EDHEC Master in Management degree (Diplôme Grande Ecole); Diploma in Global Economic Transformation & Technology от Haas School of Business на University of California Berkeley и Master in Management Studies от SKK Graduate School of Business.

 

Тези програми са специално разработени, за да изведат нови идеи в световните бизнес практики и да направят процеса на обучение вълнуващ, авангарден и значим за икономическите и социалните предизвикателства пред света днес. Напълно международен и пряко свързан с света на бизнеса, EDHEC притежава силна репутация за научни постижения и способността си да обучава предприемачи и мениджъри, способни да разчупят статуквото и изградят нови хоризонти.

 

Магистърски програми:

MASTER IN MANAGEMENT

  • Global Economic Transformation & Technology (GETT )
  • Financial Economics
  • Business Management

LL.M. in LAW & TAX MANAGEMENT

MSc in CORPORATE FINANCE & BANKING

MSc in CREATIVE BUSINESS & SOCIAL INNOVATION

MSc in DATA ANALYTICS & ARTIFICIAL INTELLIGENCE

MSc in ENTREPRENEURSHIP & INNOVATION

MSc in FINANCE

MSc in FINANCIAL MARKETS

MSc in GLOBAL & SUSTAINABLE BUSINESS

MSc in INTERNATIONAL ACCOUNTING & FINANCE

MSc in MANAGEMENT STUDIES

MSc in MARKETING MANAGEMENT

MSc in RISK & FINANCE

MSc in STRATEGY, CONSULTING & DIGITAL TRANSFORMATION

 

https://studyabroad.bg/wp-content/uploads/2019/10/EDHEC-is-also-Station-F.mp4

Специалности:

Top