fbpx
Начало » Бакалавър » Кандидатстване Бакалавър » Ръст на ранните кандидатури за прием в западни университети

Ръст на ранните кандидатури за прием в западни университети

  • Lyubina Panayotova
  • 26 сеп. 2018
  •  Коментарите са изключени за Ръст на ранните кандидатури за прием в западни университети

Изложението се провежда на 29 и 30 септември в столичния хотел „Маринела“ с участие на над 80 западни университета, средни училища и колежи

 

29% ръст на ранните кандидатури за Великобритания отчита международният проект „Световно образование“ в навечерието на есенното си изложение, което се провежда в столичния хотел „Маринела“ този уикенд (29 и 30 септември).

От началото на септември, когато отваря приемът в централизираната система за прием UCAS, са обработени първите близо 100 български кандидатури. Засилен е интересът към университетите Оксфорд и Кеймбридж, за които има заявени по 7 кандидатури за специалностите компютърни науки, психология, философия, лингвистика и икономика. Останалите кандидати са за Университета по изкуствата в Лондон, Университетите на Глазгоу и Единбург и Кинг‘с Колидж Лондон, където българите са пожелали да учат компютърните науки, бионауки и ветеринарна медицина.

Бумът на кандидати за Великобритания още през първия месец на приема се дължи на факта, че британското правителство реши да запази кредитирането на образованието за студентите от ЕС и през първата 2019-2020 академична година след реален Brexit, коментират консултантите на фирма „Интеграл“, организатор на международното изложение „Световно образование“ в България, Румъния, Хърватия и Албания.

Поради очаквания интерес към Великобритания, изложението „Световно образование“ ще представят над 30 от най-добрите британски университети в столичния хотел „Маринела“ през този уикенд. На изложението ще се представят лондонски топ университети – University of Westminster, Goldsmiths, University of London, Royal Holloway, University of London и City, University of London.

 

Специализиран британски център ще предоставя безплатни консултации за избор на университети и прием по време на изложението „Световно образование“.

 

С 20% се е увеличил и броят на българските студенти в Холандия от тази година заради големия брой специалности на английски език и решението на холандското правителство да намали таксите за първокурсници от ЕС с 50% от 2060 на 1030 евро.

Намалението се запазва и през тази учебна година, поради което очакванията са броят на кандидатите да нарасне. В резултат на това изложението „Световно образование“ организира специализиран център за безплатно ранно кандидатстване за всички холандски университети.

Сред най-предпочитани специалности за изучаване от българите тук са бизнес и икономика, програмиране и компютърни науки, арт и дизайн програми – интериорен, графичен, дизайн на електронни игри, психология, медии и комуникации.

С над 30% се е увеличил интересът и към университети в Германия и Австрия, поради което изложението ще представи 12 учебни заведения от тези държави. Специален гост на изложението ще е международната организация Баден-Вюртемберг Интернешънъл, която представлява 70 университета в региона в областта на академичните и приложни науки.

На изложението „Световно образование“ в хотел „Маринела“ този уикенд ще се представят 60 висши образователни институции, сред които освен засиленото присъствие на британски, холандски, немски и австрийски университети, ще присъстват специализирани в сферата на туризма училища от Швейцария и Франция, университети от Дания и Гърция. За първи път се представят и британските университетите Nottingham Trent University и University of West of England, Bristol.

 

Изложението ще представи и новия и единствен по рода си консултантски продукт – „Кариерен навигатор“ за ранна професионална ориентация и избор на специалност по западен стандарт.

 

В областта на елитното средно образование в чужбина на изложението ще участват представители на над 20 европейски училища, сред които са британска група Duke’s, която обединява известните колежи Cardiff, Earlscliffe College, Rochester College и Fine Arts College. Сред участниците са и училища от други европейски образователни дестинации като Италия, Австрия, Германия, Испания, Ирландия, Шотландия и Белгия.

В рамките на „Световно образование“ ще се извършват пробни тестове за кандидатстване. Ще работи оторизиран изпитен център за провеждане на изпита Ukiset, който се изисква от топ училищата в Англия за предварителен подбор на кандидатите. Посетителите ще получат и най-пълния нов каталог с програмите на водещите елитни средни училища, който е разширен и с нови дестинации и училища от Шотландия, Ирландия, Италия и Белгия.

 

„Световно образование“ ще представи с 5% отстъпка и най-новите предложения за езикови ваканции за Лято 2019 г., които са основен образователен продукт за чуждоезикова подготовка.

 

Освен в София, изложението ще се проведе и във Варна, Пловдив и Бургас. Пълна информация за програмата и участниците са поместени в сайта на проекта www.world-education.eu, където се извършва и предварителната регистрация за прием на място и участие в семинарите и безплатните консултации.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top