fbpx
Начало » Бакалавър » Кандидатстване Бакалавър » „Кариерен навигатор“ – новият курс на консултантска фирма „Интеграл“ за професионално ориентиране на ученици

„Кариерен навигатор“ – новият курс на консултантска фирма „Интеграл“ за професионално ориентиране на ученици

  • Ana Avtova
  • 17 май 2018
  •  Коментарите са изключени за „Кариерен навигатор“ – новият курс на консултантска фирма „Интеграл“ за професионално ориентиране на ученици

Изборът на професия и университет, който да те подготви добре за нея, е най-важният пред учениците от 10, 11 и 12 клас. Колкото по-рано, по-професионално, информирано и индивидуално бъде направен, толкова по-успешен ще бъде! Защото кой в днешно време има излишни енергия, време и средства, които да влага в неправилните решения. В това са категорични професионалните консултанти на „Интеграл“, които повече от 25 години се срещат с хиляди български ученици на прага на най-важния им избор в живота.

Дали мечтаната професия ще е най-подходящата за едно дете и ще му позволи ли да се реализира по най-добрия и пълноценен начин, използвайки правилно „ресурсите“, с които разполага? Това е основен въпрос, който обикновено вълнува родителите. Невинаги желаното е свързано с възможностите на ученика. За да бъде намерен най-верният отговор за всяко дете, както и балансът между желанията и възможностите, „Интеграл“ стартира новия си специализиран курс „Кариерен навигатор“. В продължение на два поредни дни участниците ще работят, както индивидуално, така и в група, по резултатите от два теста – кариерен и личностен. Конкретно и индивидуално ще бъдат обсъждани резултатите от тях, къде и как се пресичат и как това е в унисон или конфликт с желанията, очакванията и мечтите на бъдещите кандидат-студенти и техните родители.

В програмата на курса са включени ролеви игри, различни упражнения, и много дискусии.

Учениците ще могат да положат специализирания тест Centigrade – най-добрият британски тест за избор на специалност, който прави професионална оценка на съответствието между желания и възможности. В подробности и детайли ще бъдат разгледани специалностите, които „Сентигрейд“ посочи като подходящи.

Учениците ще получат индивидуална препоръка, съвети и задачата да изготвят в едноседмичен срок лична презентация за себе си и бъдещата си професия, която да споделят пред приятели и родители. Най-добрата презентация ще бъде наградена, а по време на курса, чрез различни допълнителни бонуси и награди, ще бъдат поощрявани наблюдателността и любознателността. Всички участници ще получат и сертификат за успешно завършен курс за кариерно ориентиране.

Целта на курса „Кариерен навигатор“ е участниците да излязат не с препоръчителни специалности, а с готово решение коя е правилната за тях програма, която да им позволи да стигнат до успешна реализация. Както и кои са подходящите държави за обучение по съответната специалност, а също и всеки участник да получи в края на курса своя индивидуален план със стъпките, които трябва да извърви в процеса на кандидатстване, за да стигне до желаното място в подходящия университет.

Подробности за датите за провеждане на курса и записване можете да откриете на www.integral.bg/karieren_navigator или в офисите на „Интеграл“ в страната.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top