fbpx
Начало » Новини » 5 причини защо всеки студент се нуждае от A1 Wallet

5 причини защо всеки студент се нуждае от A1 Wallet

  • j.yaneva
  • 16 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за 5 причини защо всеки студент се нуждае от A1 Wallet
А1 - Wallet

Следването поставя едно ново начало в живота на всекиго и повдига куп важни въпроси, свързани със самостоятелността. Едни от най-съществените са, разбира се, тези, свързани с парите. Какъв ще е месечният ми бюджет? Как ще го разпределям така, че да ми стигне за всичко необходимо? Къде да съхранявам парите си? Как да боравя с тях? Всеки бъдещ студент се нуждае от отговор на тези питания и А1 има перфектното решение.

А1 Wallet е дигитален портфейл, предлаган от мобилния оператор А1, който обаче не е ограничен единствено до потребителите на телекома. Той позволява на всеки да управлява парите си чрез мобилния си телефон, да осъществява безконтактни плащания и да прави безплатни транзакции до други клиенти на услугата. A1 Wallet предоставя и безплатна сметка с индивидуален IBAN, която може да бъде зареждана от всяка банкова карта без значение от нейния вид или от банката издател. Тези функции сами по себе си говорят защо приложението е от полза на всеки студент – както в България, така и в чужбина.

1. Безконтактното плащане – практично и сигурно

В съвременния свят безконтактното плащане е все по-широко разпространено. Напоследък стана и препоръчително да се използва, за да се избегне размяната на пари в брой и възможността за зараза с COVID-19. Плащането чрез А1 Wallet става или чрез Apple pay (за телефони с iOS), или чрез NFC функцията на всеки Android. Изключително практично е, защото човек не се нуждае от физически карти, за да заплати покупката си – достатъчно е само да доближи телефона си до ПОС терминала.

Освен че А1 Wallet позволява лесното и бързо плащане както на ПОС терминалите, така и онлайн, приложението е и изключително сигурен начин за управление на пари. Защитата на информацията е двойна – чрез ПИН код и чрез биометрия (пръстов отпечатък или лицево разпознаване). По този начин се гарантира, че само човекът, на когото принадлежи сметката, може да управлява парите в нея.

2. Отчет на всички действия по сметката в А1 Wallet

Всеки студент, започнал сам да отговаря за парите си, се нуждае от подробен отчет относно начина, по който ги използва. А1 Wallet изпълнява тази дълга и трудна задача вместо потребителя. Забравете търсенето на касови бележки, изчисляването на разходите ден по ден и помненето какво сте купували във всеки момент – дигиталният портфейл записва всяко едно движение по парите ви. Но това не е всичко – той също групира разходите по категории (храна, дрехи, забавления и др.) и периоди, така че да можете по-лесно да си правите изводи къде отиват средствата ви. По този начин (вредните) навици при разпределянето на месечния бюджет стават по-лесно забележими и това води до тяхната промяна.

3. Бързи и лесни транзакции между потребителите на А1 Wallet

Несъмнено най-голямото предимство на А1 Wallet са незабавните и безплатни транзакции между потребителите на услугата. Без значение къде по света се намира човек, достатъчно е да има български номер, за да изпраща и получава пари чрез избора на контакт от телефона си или чрез QR код. Тази функция е особено полезна за студентите в чужбина – чрез нея родителите им могат да избегнат високите такси при международните преводи. Но разбира се, може да се използва и в много по-тривиални случаи – като разделянето на сметката в ресторант, услужването с пари или връщането на такива.

4. Без такси за куп услуги, заплащани при нормалните банки

Създаването на сметка, издаването на виртуална карта Mastercard, трансферът на пари между потребители на приложението, плащането онлайн и на ПОС терминал – напълно безплатни услуги дори при стандартния план на A1 Wallet. Възможностите в дигиталното управление на финанси, които банковите институции предлагат са разнообразни, но въпросът е дали един студент реално има нужда от всички тях. Дигиталният портфейл на А1, от друга страна, предлага всичко най-необходимо, дори и при използване на стандартния план на приложението, за който няма месечна такса.

Ако обаче искат да получат пълния пакет от безплатни услуги на А1 Wallet, могат да използват A1 Wallet Premium пакета. И този план има алтернативи – например, ако клиентът активира услугата Екстра А1 Wallet Unlimited, която се предлага с мобилните планове на А1.

5. Всичките ви карти за лоялност едно място

Когато човек живее с ограничен бюджет – както много студенти в чужбина правят – е добре да се научи да спестява и да се ориентира добре в намаленията и промоциите. Именно затова картите за лоялност са най-добрият приятел на всеки студент – те му позволяват да пести пари от местата, където пазарува най-често, и по този начин се отразяват добре на финансите му в дългосрочен план. А1 Wallet премахва нуждата от физически карти за лоялност, а с нея изчезва и рискът да забравиш някоя точно когато ти трябва. С осигуряването на лесен достъп до всички клиентски отстъпки едновременно А1 Wallet прави не само бюджетирането по-лесно, но и самия студентски живот като цяло.

Дигиталните портфейли като А1 Wallet са новост, но потребителите им вече се радват на множество предимства, които не са достъпни за хората, разчитащи на физически карти и онлайн банкиране. Несъмнено най-много ползи от A1 Wallet намират именно студентите и техните родители, затова и приложението е толкова популярно сред тях. Искате и вие да се възползвате от всичките начини, по които услугата улеснява живота на следващите? Прочетете повече за A1 Wallet тук и направете първата си стъпка сега:

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top