fbpx
Начало » България » 350 ученици участват с бизнес идеи в регионалните състезания на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт България

350 ученици участват с бизнес идеи в регионалните състезания на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт България

  • netpro
  • 25 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за 350 ученици участват с бизнес идеи в регионалните състезания на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт България
Junior Achievement

350 ученици от 25 населени места ще участват в четвъртото издание на регионалните панаири на учебни компании – участници в програмата „Учебна компания“ на  Джуниър Ачийвмънт България. Трите състезания ще се проведат на 26 април 2016 г. в Благоевград, Велико Търново и Хасково и ще дадат възможност за изява на 73 екипа от цялата страна.

Младите предприемачи ще представят продуктите и услугите си по време на еднодневните изложения в трите града. Учениците ще демонстрират пред жури и публика върху каква бизнес идея са работили през годината. Целта на панаирите е да даде възможност на учебните компании да покажат своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури. Идеите са в различни области, сред които дигитални технологии, интернет, мобилни приложения, национален и локален туризъм, образование, хранително-вкусова промишленост, текстил и дизайн и др.

Жури от представители на JA България, бизнес доброволци и представители на местната предприемаческа общност ще оценява идеите и представянето на младежите. Екипите ще презентират своите бизнес идеи пред жури в 3-минутен формат и чрез интервю на щанд. Целта е учениците да запознаят журито с бизнес идеята и работата си по нея, както и да предложат на публиката бърз, но интересен поглед към своята разработка. Журито ще задава въпроси на български и английски език и освен това ще оценява всеки екип според възможността му да представи добре страната ни на европейското състезание на учебните мини компании на JA Европа, което ще се проведе през месец юли в Швейцария.

Финалистите от регионалните панаири (до 10 компании от трите локации на инициативата) ще бъдат поканени да участват на националното състезание „Най-добра учебна компания на България“, което Джуниър Ачийвмънт организира в столицата на 3 юни 2016 г. в рамките на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, в София Тех Парк.

„Радостна съм, че за поредна година младежите ни създават разнообразни и иновативни идеи, които имат бъдеще” – споделя г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. „Регионалните панаири и форум „Изгряващи звезди” на JA България развиват предприемаческото мислене на младите хора, повишават разбирането им как работи бизнеса и най-вече как сам предприемачът може да постигне мечтите си. За нас е изключително ценно, че получаваме и подкрепата на местната власт в организирането на регионалните панаири тази година, защото това е знакова подкрепа за развиването на предприемаческия дух и на местно ниво”, допълва г-жа Стойчева.

Програмата „Учебна компания“ на образователната организация Джуниър Ачийвмънт България е призната от Европейската комисия като „Най-добра практика в обучението по предприемачество“.  В рамките на програмата през 2015/2016 г. участват 1320 ученици от 70 училища в 35 града, а общият брой на сформираните учебни компании през тази година е 125. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top