fbpx
Начало » Любопитно » 10 неща, с които да запълните свободното си време

10 неща, с които да запълните свободното си време

  • netpro
  • 11 ное. 2016
  •  Коментарите са изключени за 10 неща, с които да запълните свободното си време

Докато сте студенти, освен всичко друго, имате и много свободно време, в което понякога се чудите какво точно да правите. Винаги съществува варианта да си изтеглите глупав филм или да намерите с кого да изпиете по бира, но пък винаги можете и да опитате нещо ново.

1. Снимайте. Нямам предвид купете си голям фотоапарат с много обективи и изглеждайте важно. Имам предвид вземете си телефона в джоба и излезте навън. Ако онзи блок там ви се струва особено грозен, снимайте го. Ако пък малко по-надолу дървото се отразява в локвата изключително чаровно, снимайте го. Изтеглете си фоторедактор на телефона или на компютъра и си поиграйте с опциите. Това е едно много зареждащо занимание.

2. Опознавайте града. Независимо дали сте родом от града, в който учите или не, непознати кътчета винаги ще има. Изхвърлете за малко картата и GPS-а, хванете автобус, метро, трамвай за място, където никога не сте ходили и се повозете до там. Загубете се спокойно, но през деня- тогава е безопасно.

3. Запишете се на курс. По керамика, рисуване, шахмат или на клуб за дебати. Но опитайте нещо, за което сте си казвали, че никога няма да направите. Често се получават интересни изненади.

4. Обиколете музеите на града. Отново няма значение дали сте местен или не, винаги ще има някоя нова експозиция, която да ви вдъхнови за нещо. Или просто да ви покаже, че не всичко е интернет и има и други начини да получите информация и да си доставите удоволствие едновременно. А и за студенти музеите са със символичен вход.

5. Отидете на танци. Умишлено го споменавам отделно от останалите курсове, защото независимо какво изберете- латино, народни, ирландски, ориенталски, суинг…, то предполага социализация. Предполага и физически, и емоционален контакт, и в почти 100% от случаите се превръща в редовно излизане с останалите от школата на вечери, пикници, партита. Докато при останалите курсове по-скоро ще разтоварите себе си независимо от другите, на танците задължително ще се разтоварвате заедно с тях и ще намерите нови приятели.

6. Отидте на кино или театър- сам. Да опознаете себе си е едно от нещата, които трябва да направите между 19 и 24 години, а какво по-хубаво от това да използвате безгрижните студентски години за тази цел. Гледайте филм или постановка, който по една или друга причина не бихте споделили дори и с най-близките си приятели и после помислете над усещането.

7. Посетете ботаническа градина или зоопарк наблизо. Вярно е, че животните в клетка са малко тъжни за гледане, но пък самото им присъствие действа зареждащо, а и е интересно да бъдат наблюдавани. Ботаническата градина пък е възможност да се запознаете с видове, които никога не би ви хрумнало ч съществуват.

8. Излезте в парка и почетете книга. Да, добрата стара хартиена книга, към която слабостта ми вече ви е добре известна. Нищо не си мислете и нищо не казвайте, излезте, четете, после решете хубаво ли е или не.

9. Изпробвайте компютърна игра поне веднъж. Дори и да не сте почитатели на компютърните игри, изберете си една и си я свалете. Може да не ви допадне, може и да ви „зариби“. Но няма как да знаете, ако не пробвате. 

10. Играйте настолни игри. Има доста интересни варианти, но те изискват поне по 3-4 души. Но, какво пък, и без това по стаите в общежитията сте по минимум 3ма. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top