fbpx
Начало » България » Ученици от над 70 училища ще се включат в турнира за „Купата на Coca-Cola“ този уикенд

Ученици от над 70 училища ще се включат в турнира за „Купата на Coca-Cola“ този уикенд

  • netpro
  • 24 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за Ученици от над 70 училища ще се включат в турнира за „Купата на Coca-Cola“ този уикенд
Football

Тази събота и неделя за първи път в историята на междуучилищните футболни турнири „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ученици на възраст между 14 и 16 години от 71 училища ще се впуснат в надпревара за голямата награда в турнира – посещение на мач от полуфиналите на UEFA EURO 2016. Отборите ще премерят сили в спортен комплекс „Академика – 4 км“ в София.

„Купата на Coca-Cola: Движи се!“ стартира през 2011 г. в София и с цел да мотивира все повече подрастващи да се движат и спортуват. В продължение на 5 поредни години инициативата разширява своя обхват и днес обхваща над 60 000 ученици от 8 региона в страната. В тазгодишното издание на турнира за първи път ще бъдат включени и по-големи ученици на възраст от 14-16 години, които ще премерят сили на столичните терени. За юбилейното издание на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще бъдат връчени и 2 специални награди за феърплей, а лично кметът на Столична община ще отличи избраните отбори от София.

Много приятни емоции, танци, забавления и награди за поддръжниците на футболните отбори ще съпътстват мачовете на по-големите ученици през целия уикенд. На 26-ти и 27-ми март от 10 часа в спортен комплекс „Академика- 4 км“ в София над 800 подрастващи и техните семейства, приятели и близки ще се движат и спортуват в забавни игри и състезания, паралелно с футболните мачове. Младите поп изпълнители Михаела Маринова и Кристиян Костов ще се грижат за доброто настроение на стадиона, ще покажат най-добрите си стъпки на дансинга и ще потанцуват заедно със своите фенове в специално организирания кът „Раздвижи своя талант“. В продължение на няколко месеца музикалните звезди ще бъдат на стадиона и ще се забавляват заедно с участниците. Освен това те ще предизвикват феновете на „Купата на CocaColaДвижи се!“ и в платформите Facebook и MySPARX. Михаела Маринова вече отправи своя първи призив в „1-ви кръг: В историята“. На фен-страницата на инициативата във Facebook вече протече и второто предизвикателство към запалянковците „2-ри кръг: Футболистка на годината“, като този път те бяха предизвикани от Михаела Филева.

София е първата спирка от футболното турне, победителите от което ще имат възможност да осъществят едно незабравимо пътуване, изпълнено с футболни емоции и впечатляващи спомени от четвъртфиналите на UEFA EURO 2016. След София надпреварата продължава в още 7 региона в страната: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора, в партньорство с местните общини. Отборите победители от всяка община ще се срещнат по време на регионалните финали, а големият финал на „Купата на CocaCola: Движи се!“ 2016 ще се проведе на 19 юни в София като част от активностите, посветени на избирането на София за Европейска столица на спорта през 2018 г. По традиция всички фенове на футбола ще имат възможност да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

Вече 5 години междуучилищният футболен турнир мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на CocaCola в България в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top