fbpx
Начало » България » Общо 45 български директори и учители ще обменят опит с американски колеги

Общо 45 български директори и учители ще обменят опит с американски колеги

  • netpro
  • 16 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Общо 45 български директори и учители ще обменят опит с американски колеги
empty-classroom

Фондация „Америка за България“ започва набирането на кандидати по две от водещите си програми за професионално развитие на учители и директори в САЩ – „Обещаващи лидери в образованието“ и „Академия за училищни лидери“. Двете програми започват да набират кандидати на 13 ноември 2016 г. Ще бъдат избрани 30 директори и 15 учители. Крайният срок за кандидатстване е 7 февруари 2016 г. Програмите за професионално развитие на Фондация „Америка за България“ се администрират от Института за международно образование в Ню Йорк – организация със 100-годишна история в осъществяването на първокласни програми за образование и културен обмен.

Всяка година Фондация „Америка за България“ избира с конкурсна процедура 15 български учители, които вземат участие в програмата „Обещаващи лидери в образованието“. Избраните участници посещават 3-седмично интензивно обучение в педагогическия факултет към Колумбийския университет (Columbia University’s Teachers College) в Ню Йорк. Те се запознават с най-новите педагогически методики, образователни технологии и похвати за измерване на постиженията на учениците. Програмата има силен практически фокус, като включва серия от посещения на училища в Ню Йорк и обмяна на знания с американски колеги. След завръщането си в България учителите споделят наученото със свои колеги и работят за осъвременяване на методите на преподаване.

Програмата „Академия за училищни лидери“ избира 30 български училищни директори за участие в едноседмичен интензивен семинар за професионално развитие. Специално за провеждането на семинара в България пристигат признати експерти по педагогика и лидерство в образованието от Банк Стрийт Колидж (Bank Street College of Education) в Ню Йорк. По време на семинара участниците преминават през динамични упражнения и задачи, чрез които научават как по-добре да идентифицират, анализират и да се справят с проблемите в училище.

След приключване на семинара директорите разработват и предават детайлни планове за иновативност и подобряване на своите училища, сред които американското жури избира 15. Директорите, чиито проекти бъдат избрани, имат възможността да участват в десет-дневен професионален семинар в Ню Йорк, да посетят училища и да обменят опит с американски училищни директори.

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top