fbpx
Начало » Любопитно » Половината образовани европейци напускат UK след Брекзит

Половината образовани европейци напускат UK след Брекзит

  • Milena Uzunova
  • 02 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за Половината образовани европейци напускат UK след Брекзит

Почти половината от високо квалифицираните работници от ЕС във Великобритания смятат да напуснат след Брекзит, сочи проучване на консултантската фирма „Делойт“. Една трета от чуждестранната работна сила на Острова замисля да го напусне, като най-висок е процентът сред високо квалифицираните кадри от ЕС – 47%, сочи проучването, цитирано от БНР.

Публикуваният днес доклад на „Делойт“ предупреждава за сериозните последствия за работодателите, което засилва натиска върху министрите за разумна миграционна политика и намиране на начини за подобряване на квалификацията на местните работници и по-рационалното използване на автоматизацията в производството.

Според проучването, Брекзит вече е накарал някои работници от ЕС да напуснат страната. Причините се коренят отчасти в несигурността около британската икономика, както и падането на стойността на паунда спрямо еврото.

Анкетата показва още, че въпреки Брекзит и политическата несигурност в резултат на последните общи избори, мнозина от континента все още намират Великобритания за привлекателно място за работа, но мнението се е променило чувствително сред онези, които вече живеят и работят в Обединеното кралство.

 

Източник: www.dir.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top