fbpx
Начало » България » Лесният начин за научаване на нови неща – образователни подкасти

Лесният начин за научаване на нови неща – образователни подкасти

  • myotova
  • 13 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Лесният начин за научаване на нови неща – образователни подкасти
подкаст

Днес подкастите са един от най-популярните методи за научаване на нови неща. Най-общо подкаст е видео или аудио файл, който може да бъде изтеглен или слушан онлайн. Произлиза от английски от думите „pod“ – от името на преносимия мултимедиен плейър iPod на Apple – и „broadcasting“.

Всеки ученик или студент може лесно и бързо да изтегли на телефона, таблета или компютъра си, някой интересен епизод и да го слуша по всяко време без значение дали пътува или просто си почива вкъщи. Подкастите могат да се слушат в YouTube, SoundCloud, Spotify, iTunes, ApplePodcasts и Google Podcasts.

В тази статия ще ви представим най-интересните образователни подкасти:

  1. BNR podcast: Уроци по музикa е подкаст, разработен от Българското национално радио съвместно с Министерството на образованието и науката. Епизодите са създадени в помощ на учениците. уроци по музика в помощ на учениците от всички класове в общообразователните училища
  2. БГ Наука: Първият подкаст в България, създаден от Петър Теодосиев, за наука и образование, в който се канят различни учени и специалисти. С над 300 епизода, в подкаста може да научите за Физиката и Музиката, Историята на динозаврите, Историята на Пирин планина, Любопитни факти за Българската армия и много други.
  3. Децата и парите: Образователен подкаст за практични финанси, насочен към деца на възраст между 9 и 18 години и техните родители от „Капитал“ и Junior Achievement Bulgaria. 1о епизода, в които се разказва за това как работят банките, какво е пазарна икономика, как технологиите промениха света на парите и други интересни истории и заглавия.
  4. Grammar Girl: Подкастът е на английски език. Предлага кратки, приятелски съвети за подобряване на писането, покривайки граматичните правила и насоките за избор на думи. Независимо дали английският е вашият първи или втори език, пунктуацията, стилът и бизнес съветите на Grammar Girl ще ви направят по-добър и успешен.
  5. 4 корпус: Виртуално студентско общество, което се състои от студенти от департамент “Масови комуникации” в НБУ.
  6. Камък, ножица, хартия: Седмичен подкаст за култура, ново време и още нещо. Коментират се актуалните събития от изминалата седмица, а понякога канят и специални гости.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top