fbpx
Начало » Магистър » Кандидатстване магистър » Висококачествено инженерно образование в Engineering School Paoli Tech

Висококачествено инженерно образование в Engineering School Paoli Tech

 • Елвира Юрукова
 • 14 ян. 2019
 •  Коментарите са изключени за Висококачествено инженерно образование в Engineering School Paoli Tech

The University of Corsica

 

Основан през 1765г. и възобновен през 1981г. Università di Corsica Pasquale Paoli, който заема трайно място на територията си, е в течение с основните местни, национални и международни въпроси.

The University of Corsica е мултидисциплинарна институция, която предлага над 100 специалности, вариращи от двугодишни бакалавърски до докторски степени, както и висока професионализация, която се основава също на изследователски проекти и лаборатории. 4 700 студенти живеят и учат в идеалните условия, които град Корте (Франция) предлага. В действителност, университетската модерна инфраструктура включва 4500m2   библиотека и дори Fab Lab лаборатория, където студентите могат да развият въображението си и да предлагат нови творения и иновации. Големият брой разнообразни културни и спортни активности, комбинирани с богата програма театрални и музикални събития, позволяват на студентите да се развиват по време на обучението си.

Paoli Tech Engineering School

 

През 2011г. Комисията по инженерно образование дава право на Paoli Tech Engineering School да предоставя дипломи за инженери със специализация в енергийната област. Бидейки част от University of Corsica, университетър цели да бъде връзката между територии, които не са свързани помежду си. Амбицията на  Paoli Tech e да разглежда въпросите, свързани с енергийния преход, следвайки PPE стратегията (Френска стратегия за енерегиен преход, установена със закон). За тази цел се разработват методи за енергийно управление, както и нови начини за изграждане и преустройване на обекти.

Студентите имат два варианта за избор: Smart-Grids и  Smart-Buildings.

Двете са част от интелигентното управление на енергийни доставки в области като строителството и градоустройственото планиране.

Тук в Paoli Tech студентите са облагодетелствани да учат в изключителна среда с висококачествено обучение и преподавателски състав, който поддържа близка връзка с тях. Около 30% от преподавателите са професионалисти, които изнасят лекции за Paoli Tech. Университетът е отворен към различни националности, приветствайки студенти от целия свят и предлагайки разнообтазие от програми за мобилност. Мобилността е задължителна за получаването на инженерна диплома, без значение дали е програма за обмен или стаж. Целта на тази политика е студентите да придобият безценен опит и да са наясно с разновидностите от техники и умения навсякъде по света.

Paoli Tech Engineering School се основава на научноизследователските институти. Френският национален център за научни изследвания (CNRS) работи съвместно с University of Corsica, позволявайки на студентите да ползват лабораториите, които са съвременни и иновативни в областта на енергията и интелигентното управление на ресурси. Платформите MYRTE и PAGLIA ORBA са двете най-известни съоръжения, свързвани с Paoli Tech.

Инженерното училище дава всички необходими умения и активи на бъдещите инженери, които ще трябва да разрешават световни проблеми в енергийния сектор.

Двете опции:

 

Smart Grids Smart Buildings
 

·         Обучава инженери, способни да разработват иновативни енергийни технологии при пълно зачитане на околната среда

·         Управление на енергийното търсене

·         Управление на Management на енергийни мрежи

·         Оразмеряване на енергийните системи

·         Нови енергии

·         Несвързани територии

·         Обучава инженери, способни да управляват енергийните доставки при внедряването или преустрояването на строителни обекти

·         Сгради с ниско потребление на енергия

·         BIM (Информационно моделиране на сгради)

·         Реставрация

·         Енергийна ефективност

Основни предимства

 

 • Акредитиран от Френската комисията по инженерно образование (CTI) as an EUR-ACE магистърска програма според Европейските критерии за качество
 • Част от мрежата “ Arts & Métiers partenaires”
 • Част от Френска асоциация за защита на околната среда (CLER)
 • Акредитиран от фирми, научни лаборатории и факултети, свързани с френския енергиен клъстер Capenergies
 • Част от клъстера Pépite, спомагащ за студентските иновации и създаване на компании
 • Силна проектно-ориентирана култура: предизвикателства, свързани с иновациите, индустриални проекти, университетската Fab-lab лаборатория, зали, запазени за иновативни студенти инженери.
 • Валоризация на самоинициатива и участие в асоциации

 

4 различни програми

 

 • Двугодишен бакалавър по инженерни науки, подготвящ студентите да влязат в Paoli Tech
 • Energy Engineering Master degree specialization Smart Grids
 • Energy Engineering Master degree specialization Smart Buildings
 • Университетска диплома (държавна диплома, която не влиза в Bachelor-Master-PhD сегмент, самостоятелно изготвена) за Качество на околната среда на изградени територии в Средиземно море. Тази диплома изисква една допълнителна година обучение.

 

Прием

 

В Paoli Tech инженерната учебна програма трае три години, студентите се приемат след двугодишна подготовка. Могат да бъдат приети:

 • Студенти, които имат завършена степен по инженерни науки или програмата на Paoli Tech ( студенти със среден успех по-висок от 12/20 са приети по време на първата година в Paoli Tech)
 • От втората бакалавърска година: селекция според първата година в Paoli Tech, базирана на квалификациите
 • От първата магистърска година: селекция според втората година в Paoli Tech, базирана на квалификациите

 

Контакти:

 

Paoli Tech Engineering School

Università di Corsica

Campus Grimaldi 20250 Corte (France)

Tel. : +334 95 45 02 48

paolitech@univ-corse.fr

https://paolitech.universita.corsica/

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top