fbpx
Начало » Магистър » Кандидатстване магистър » Защо да изберете магистратура в областта на дигиталните технологии

Защо да изберете магистратура в областта на дигиталните технологии

  • Lyubina Panayotova
  • 20 дек. 2019
  •  Коментарите са изключени за Защо да изберете магистратура в областта на дигиталните технологии

Дигиталните иноватори и предприемачи на утрешния ден

 

Глобалният пазар на труда се нуждае от млади таланти, които да притежават широк спектър от специализирани умения и познания и могат да отговорят на предизвикателствата дигиталната ера. Това означава, че все повече водещи университети разработват иновативни магистърски програми, включително съвременните двойни магистърски степени, предлагани в EIT Digital Master School.

Никога не е рано да започнете да мислите за следващата стъпка след завършен бакалавър. Някои от вас може би вече търсят допълнителни възможности за висше образование, или може би дори не са ви минало през ума до сега. Магистратура в областта на цифровите технологии, умните градове, дигиталната индустрия, киберсигурност и  дигиталните финанси може да бъде полезна инвестиция за вас и сигурна стъпка за вашата бъдеща кариера – стига да бъде добре обмислен ход. Заинтригувани ли сте? Прочетете повече, за да откриете причините, поради които двойната магистърска програма на EIT Digital може да бъде идеалния избор за вас.

 

Предимствата на EIT Digital Master School

 EIT Digital Master School е сътрудничество между най-добрите технически университети в Европа, най-добрите европейски изследователски институти и водещи бизнес партньори. Ние се стремим да създадем предприемачески таланти в дигиталните иновации чрез изключително ниво на обучение, създадено за високоефективни студенти от цял свят.

EIT Digital Master School предлага 9 магистърски програми в областта на дигиталните технологии в 17 топ университета в 9 държави-членки на ЕС. Обучение е в продължение на 2 години, като всяка година студентите следват в различен университет и в различна държава. Част от обучението им е и лятно училище на трета локация, което посещават за 2 седмици  между първата и втората си година. Магистърските програми са уникални и с допълнителната квалификация по Иновации и предприемачество (30 ECTS Innovation & Entrepreneurship), която дава на завършилите задълбочени познания и „меки умения“ за иновации. В края на магистърска програма, дипломираните студенти получават три документа, две университетски дипломи за степен „магистър“ и сертификат за Иновации и предприемачество, издаден от EIT.

 

Магистърски програми

  • Autonomous Systems
  • Cloud and Network Infrastructures
  • Cyber Security
  • Data Science
  • Digital Manufacturing
  • Embedded Systems
  • FinTech
  • Human Computer Interaction and Design
  • Visual Computing and Communication

 

Лятното училище на EIT Digital

През 2020 ще бъдат отворени 16 летни училища във всички държави-членки на ЕС. Двуседмичните летни училища (4 ECTS) предоставят възможност на участниците да практикуват в екип как да решат различни глобални предизвикателства и как да изградят стартъпи на практика. Участниците се подкрепят от преподаватели, международни експерти, треньори и бизнес партньори на EIT Digital. Отборите, съставени от шестима участници, се изправят пред реални казуси за решаване в началото на лятното училище и се състезават помежду си за най-добрата презентация на своята идея в края. Случаите се осигуряват от най-подходящите бизнес партньори според локацията за лятно училище.

 

 

Други програми на EIT Digital

За докторска степен EIT Digital разполага с шест докторантски изследователски центъра (Doctoral Training Centres) в мултидисциплинарна и вдъхновяваща среда осигуряват докторско образование според нуждите на индустрията. Докторантите от началото на програмата работят в един от DTC и със съответна компания или бизнес партньор.

 

Професионалното училище предлага седем професионални курса, разработени от най-добрите европейски участници в областта на цифровите иновации. Курсовете отговарят на нуждите на работещите професионалисти чрез иновативен смесен формат на обучение – комбинация от онлайн обучение и майсторски класове на живо. Курсовете превеждат образователния опит на участниците на практика, за да успеят да постигнат повишение в своята кариера или компания.

 

EIT Digital Academy обхваща образованието на магистърско и докторско ниво, а също предлага летни училища и професионално обучение. Всички образователни програми се провеждат в съответствие с иновационните практики на EIT Digital, а именно: цифровите технологии, умните градове, дигиталната индустрия, киберсигурност и  дигиталните финанси.

 

Мрежа от 200+ европейски компании, изследователски центрове и университети

Фондацията на възпитаниците на EIT Digital (EIT Digital Alumni Foundation) създава жива, активна и успешна мрежа на възпитаници за EIT Digital. Нашата мисия е да поддържаме силни връзки между колегите си, дипломираните студенти и екосистемата EIT Digital. Ние организираме срещи, поддържаме ангажирана общност и дискусионен форум, следим кариерата на завършилите и подпомагаме студентите да се свържат с компании, публични институции и академични среди.

EIT Digital е водеща европейска организация за цифрови иновации и предприемачество, която движи европейската дигитална трансформация. Начинът й на работа въплъщава бъдещето на иновациите чрез общоевропейска екосистема от над 200 топ европейски корпорации, малки и средни предприятия, стартъпи, университети и изследователски институти, където студенти, изследователи, инженери, бизнес разработчици и предприемачи си сътрудничат в открита среда за иновации. Тази общоевропейска екосистема се намира в Амстердам, Берлин, Брага, Будапеща, Брюксел, Айндховен, Единбург, Хелзинки, Лондон, Мадрид, Милано, Мюнхен, Ница, Париж, Рен, Стокхолм, Тренто и Сан Франциско. С помощта на ARISE Europe, EIT Digital работи в страни, разположени в Южна и Югоизточна Европа, Централна и Източна Европа и Прибалтика, за да продължи своята дейност в региони, както и когато организацията няма физически офис на място.

EIT Digital инвестира в стратегически области, за да ускори усвояването и мащабите на пазара за изследователски дигитални технологии (дълбоки технологии), съсредоточени върху стратегическите, обществени предизвикателства в Европа. EIT Digital породи предприемачески дигитален талант във формата на колаборация между различни области, фокусиран върху иновациите чрез смесена образователна стратегия.

 

Вижте още студентски разкази и видео истории, за да разберете повече за процеса на кандидатстване и магистърските програми на EIT Digital: тук!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top