fbpx
Начало » Любопитно » Излиза книга за добродетели

Излиза книга за добродетели

  • netpro
  • 27 окт. 2016
  •  Коментарите са изключени за Излиза книга за добродетели
Cover with 6mm spine for print b

Ние ежесекундно взимаме решения, огромната част от които несъзнателно. Тези несъзнателни решения най-често се взимат на база ценности, добродетели и навици (обобщено характер). Ценност е нещо, което ни е важно (напр. пътешествия, голям джип, добро образование…). Ценностите са преходни. Всеки би похарчил 100 000 лева различно в зависимост от ценностите си.

Добродетелите са малка част от ценностите, оставащи непроменени във времето. Те ни помагат да взимаме съзнателни и несъзнателни решения, водещи към дългосрочно добър резултат за нас, за другите около нас и за цялото. Например честност, търсене на знание, постоянство, оптимизъм… Решенията ни в този момент определят бъдещето ни. Настоящето ни е резултат от минали решения. Добродетелите са пътепоказатели, които ни препоръчват посока в която, ако поемем, исторически е доказано, че дългосрочно ще е добре за нас, за другите и за цялото.

Добродетели се преподават чрез приказки, песни, пословици и игри от местният корен. В тази връзка в България за първи път излиза специализирана книга с песни. Песните са създадени от Любов Миронова и Камелия Данкова, така че 25 урока по добродетели необходими за една учебна година да имат и песен.  

Книгата „Добродетели – 35 песни за деца с ноти“ ще бъде представена тази неделя от 10.30 до 11.30 часа в Литерературен клуб Перото НДК чрез концерт на над 40 деца от различни образователни организации. Входът е свободен. Събитието има за цел да сподели песните и България да пее и песни за добродетели. Ведро, празнично настроение очаква родителите и децата, които решат да отделят неделя сутрин за това събитие.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top