fbpx
Начало » Бакалавър » Излезе второто класиране за прием на студенти в Софийския университет

Излезе второто класиране за прием на студенти в Софийския университет

  • Елвира Юрукова
  • 17 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Излезе второто класиране за прием на студенти в Софийския университет

Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2019/2020 г. беше обявен вчера. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

 

4377 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап в Софийския университет. За втория етап на класиране са приети още 566 студенти.

Запълнени след първия етап на класирането в СУ са специалностите „Графичен дизайн“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Стопанско управление“, „Китаистика“, „Японистика“, „Журналистика“, „Право“ и „Скандинавистика“.

От 17 до 19 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Общо 7148 кандидат-студенти са подали документи за прием в Софийския университет

На 23 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 24-26 юли, включително.

7148 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище – в Софийския университет. На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Психология“. На второ място е „Софтуерно инженерство“. Третото място заема специалността „Право“.

На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Фармация“, „Комуникационен мениджмънт“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Журналистика“ и „Медицина“.

 

Източник: dariknews.bg

Снимка: БГНЕС, архив

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top