fbpx
Начало » България » Холивуд хареса дъщерите на Любка Качакова

Холивуд хареса дъщерите на Любка Качакова

  • bobi
  • 05 ное. 2018
  •  Коментарите са изключени за Холивуд хареса дъщерите на Любка Качакова

13-годишната Анна-Мария направи там изложба, със сестра си Филипа изкараха актьорската школа на Клуни и Пфайфър

Те са млади, красиви, възпитани и невероятно артистични. Едната вече пробива в света на изкуството с картините си, а другата е бъдеща актриса.

Филипа и Анна-Мария са дъщери на бившата зам.-министърка на икономиката в кабинета “Сакскобургготски” и на екологията при тройната коалиция Любка Качакова. И двете се родиха в годините, когато майка им бе активна в политиката. Научени са да полагат много усилия, за да постигнат мечтите си. И засега успяват – хареса ги дори Холивуд.

Филипа, по-известна сред роднини и приятели като Пипи, е на 15 г. Ученичка е в Американския колеж, избрала е профил физика, математика и астрономия. Занимава се сериозно и с актьорско майсторство и често я определят като новата Мишел Пфайфър.

По идея на Филипа ще съберат средства за фондацията, която обучава кучета за слепи.

Анна-Мария е на 13 г., учи във Френския лицей. Обожава да рисува и се готви да превърне това в своя професия (но има едно наум да се пробва и за актриса). А като малка мечтаела да е певица като Ариана Гранде – дори сама си написала песни, събрала ги в албум и му нарисувала корица. След това се посветила на рисуването.

Талантът ѝ бил открит случайно, но пък не от кого да е – от Светлин Русев.

Преди няколко години, когато Пипи ходела на уроци за кандидатстване, Качакова решила да запълва времето на малката си дъщеря с изкуство. Обадила се на Русев и той я изпратил при свой ученик – художника Динко Стоев.

“След 3 седмици Светлин ме извика с думите: Динко каза, че твоята дъщеря всъщност е наша колежка, че има талант. И поиска да види какво е направила”, разказа Любка. Занесла всички рисунки на Ани и още на третата Русев бил категоричен: Тя е роден художник и трябва да продължи да рисува. След това продължил да гледа всеки месец рисунките ѝ и да ѝ дава напътствия. Ани е рисувала и при Греди Асса, сега работи с Ангелика Радева.

Анна-Мария показва календара със свои рисунки, който ще бъде продаван благотворително.
Рисува експресионизъм, основно с акрилни бои. Вече има две изложби, подготвя и трета. Първо показа картините си в София миналата година, а това лято – и в Лос Анджелис по покана на българската актриса Ирина Малеева. Въпреки желанието на купувачи все още не продава картините си.

За двата месеца в Лос Анджелис това лято Ани изкарала и две школи по рисуване в университети по дизайн и по арт. И тя, и Пипи посещавали и актьорската школа “Бевърли Хилс плейхаус”, през която са минали Джордж Клуни, Мишел Пфайфър, Патрик Суейзи, Кейт Хъдсън и др. известни днес актьори. Там работили и с български актьори като Димитър Маринов, Ники Стоилов и Ирина Малеева, имали среща и с Лиза Пантоне, която е открила Леонардо ди Каприо за света на киното.

Ани с кастинг директорката Лиза Пантоне, известна в Холивуд като жената, открила Леонардо ди Каприо. Снимки: Личен архив

Пипи била и на лагер за писане на сценарии в Пасадена. Тя също обича да рисува, но вече само в свободното си време. Като била по-малка, я пленила биографията на Айнщайн и искала да става физик. След това мислила за астронавт, после пък за ветеринар. Но пък от малка е актриса и вече знае, че това е нейното бъдеще. “Винаги съм искала да съм в киното. Дори и да не стана актриса, може да съм режисьор или сценарист”, споделя тя. Вкъщи често прави клипчета за забавление, учи се сама да обработва видеата си, снима с фотоапарат.

От малки момичетата се занимават с благотворителност. Едно лято във Велинград например направиха гривни от мъниста, които продадоха и дариха парите на бедни хора. За Коледа рисуват картички, а баща им носи събраните пари в домове за деца. Сега имат нова кампания – правят календар с 12 рисунки на Ани, а средствата от него ще дарят на фонда за лечение на деца.

На корицата е любимата картина на семейството – английският сетер Мърси, който доскоро бил с тях.

Филипа и Анна-Мария в Лос Анджелис с Димитър Маринов – българския актьор, който се снима в новата продукция на продуцентската компания на Стивън Спилбърг “Зелена книга”, и синът му.

По идея на Пипи пък ще направят тениски и тефтери с кученцето, като печалбата от тях ще бъде дарена на Фондация “Очи на четири лапи”. “Баба ми имаше проблем със зрението, страдаше от глаукома и не можеше да вижда. Приех го тежко, затова решихме да съберем пари за обучение на кучета водачи на слепи хора”, разказа тя. За всички свои инициативи момичетата имат твърдата подкрепа на майка си, особено когато са свързани с благотворителност.

“Виждала съм какво се случва, когато дете престане да се занимава и не развива таланта, който има. Така че моята голяма цел е да продължа да им давам това, от което имат нужда, за да се развиват”, казва Качакова. Тя признава, че не си е представяла, че момичетата ѝ ще се занимават с изкуство професионално. По-скоро мечтаела да ги види като гимнастички с медали на почетната стълбичка. През годините те ходели и на балет, и на художествена гимнастика. Много обичат да карат сърф и ски.

Източник: 24chasa.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top