fbpx
Начало » България » Гордост! Най-малкият шампион на Олимпиадата по математика в Тайланд е българче на 6 години /видео/

Гордост! Най-малкият шампион на Олимпиадата по математика в Тайланд е българче на 6 години /видео/

  • bobi
  • 28 февр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Гордост! Най-малкият шампион на Олимпиадата по математика в Тайланд е българче на 6 години /видео/

Това е Мартин Цветомиров Матов, на 6 години от 40 ЦДГ „Д-р Ангушев“ в София и възпитаник на Детска академия на науките, изкуствата и спорта – абсолютен шампион по математика сред 1500 деца със спечелени всички възможни купи и златен медал, както и безплатен билет за Олимпиадата в Пукет през 2019 г.

1500 ученици от 12 страни участваха в състезанието, което се проведе в Тайланд.

Състезанието се проведе на 21 февруари в столицата на Тайланд. В него участваха 1500 ученици от 12 страни. Сред тях 48 българчета от подготвителен клас до 12 клас от 13 български града.

Мартин Матов стана шампион в подготвителна група. Той е от 40-а детска градина в София. Шампион сред първокласниците стана Йордан Стоянов от Начално училище „Т. Влайков” от Пирдоп, а сред шестокласниците – Ясен Пенчев от ПМГ в Габрово.

Първи подгласници на шампионите са Рая Бонева от подготвителна група на училище „Света София” в София и Давид Цаков от шести клас на Софийска математическа гимназия.

Втори подгласници на шампионите са Мина Недева от втори клас и Алек Ангелов четвърти клас от училище „Света София” в София, Демира Недева от пети клас на Математическата гимназия в Пловдив и Радостин Железчев от шести клас на Софийска математическа гимназия.

Талантливите българчета ще получат своите награди на 22 февруари на церемонията по награждаването в Банкок.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top