fbpx
Начало » Бакалавър » Студентите да не представят уверения пред държавни институции

Студентите да не представят уверения пред държавни институции

  • bobi
  • 18 ное. 2022
  •  Коментарите са изключени за Студентите да не представят уверения пред държавни институции
universitet

Учащите да не представят уверения, че са студенти или докторанти пред държавни институции, общински администрации или техни структури. Това предвижда проект на наредба на Министерството на образованието и науката, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МОН.

Отпадането на уверенията става възможно след обединяването на Регистъра на всички действащи и прекъснали студенти и докторанти с този на завършилите. След приемането на наредбата ще започне да действа общ регистър на всички действащи, прекъснали и завършили студенти и докторанти, по степени на обучение и по професионални направления.

Чрез изцяло нов модул в регистъра  студентите и докторантите ще могат при нужда лесно и бързо да доказват пред трети лица статута си на учащи, както и други необходими данни, свързани с тяхното обучение.

Автоматизираните процеси на регистъра ще позволят на висшите училища много по-лесно, бързо и точно да въвеждат данните за студентите и докторантите и да извличат справочна информация. Новият регистър е свързан с този на висшите училища и с останалите бази данни, поддържани от министъра на образованието и науката. Значително се намалява и административната тежест върху студентите и висшите училища.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top