fbpx
Начало » България » Справянето с агресията между деца и ученици не е задача само на учителите

Справянето с агресията между деца и ученици не е задача само на учителите

  • bobi
  • 02 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Справянето с агресията между деца и ученици не е задача само на учителите

Учителите полагат всекидневни усилия да ограничават агресията сред учениците, както и да минимизират негативните последици от агресивното поведение и недостатъчно доброто възпитание на част от тях. Нерядко самите преподаватели стават обект на вербална и дори физическа агресия от страна на ученици и родители. Ето защо Министерството на образованието и науката категорично отхвърля опитите педагозите да бъдат обвинявани в популяризиране на прояви на агресия, направени вчера пред парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Това съобщиха от пресцентъра на МОН.

Твърдението, че „учителите са най-масовите разпространители на клипове с агресия между деца“, без да бъде подкрепено от конкретни доказателства, е безотговорно и вредно. То напълно неоснователно хвърля кал върху едно цяло съсловие, от чиито професионализъм и всеотдайност в много голяма степен зависи бъдещето на нацията.

Образователната система е огледало на обществото. Ето защо справянето с агресията между деца и ученици в никакъв случай не е задача само на учителите. Тя може да бъде решена единствено с общите усилия на педагози, психолози, родители и институции, обясниха от просветното ведомство.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top