fbpx
Начало » България » Прочетете това послание за българските учители

Прочетете това послание за българските учители

  • bobi
  • 24 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Прочетете това послание за българските учители

Български учител от Пловдив направи коментар на ситуацията с образователната система в момента, която за крайто време трябваше да стане виртуална. Ето какво пише преподавателят Иван Бодуров от Професионалната гимназия по електроника и електротехника.

Не предупредихме учителите, нито родителите…. Поискахме от тях да проектират на ново училището – виртуално – за 24 часа. Те приеха мисията, сякаш става въпрос за „Аполо 13“. Намериха решения. В резултат на това днес учениците учат, собствените им деца са нахранени, грижат се за всичко в сърцето на глобална буря.

Учителите се справиха за часове. За часове! Само за един уикенд!!!

Всички учители в България. Без мрънкане и без „не мога“.

Трябва да запомним това… и следващия път, когато някой каже, че учителите не се справят или че много почиват, или че не са кадърни, спомнете си това! Следващия път, когато някой каже, че само който не си намира работа, той става учител – спомнете си това! Когато никой не ги пита за мнението им – спомнете си това. Гласът им е толкова силен!

Не пречете на учителите да си вършат работата и гледайте какво става. Ще бъдете изумени!

Благодарности за всички учители, които показаха, че когато се довериш, те могат!
Повече отколкото, ако им казваш какво точно трябва да правят, кой учебник да използват или кое съдържание да преподават.

Източник: https://glas.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top