fbpx
Начало » България » Предлагат се пари за „умни“ класни стаи в бюджета на Хасково

Предлагат се пари за „умни“ класни стаи в бюджета на Хасково

  • bobi
  • 17 ян. 2020
  •  Коментарите са изключени за Предлагат се пари за „умни“ класни стаи в бюджета на Хасково

В бюджета на Хасково за 2020 година да бъдат предвидени 50 000 лева за изграждане на „умни“ класни стаи. Това предложи на общественото обсъждане на финансовата рамка на общината директорът на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Деян Янев, който е и общински съветник, съобщиха от местната администрация.

Янев е мотивирал предложението си с необходимостта от инвестции в качествено образование. Той е коментирал, че средствата могат да бъдат осигурени от тези, предвидени за охраната на учебните заведения или от резерва на бюджета.

Друго предложение от граждани е било за осигуряване на специализиран градски транспорт за нуждите на лица с увреждания. Микробус например може да вози жители на общината с невъзможност за самостоятелно придвижване до училища, социални служби, ТЕЛК и други институции, като такава услуга вече имало в други градове в страната.

Финасовата рамка на общината за 2020 година е разчетена на 77 825 672 лв. по приходната и разходната част. За културни, спортни, младежки, образователни и социални дейности са заложени 1,8 млн. лева. Инициативи на граждани по квартали и села ще бъдат финансирани с 200 000 лева. За помощи на новородени са предвидени също толкова средства, а за ин витро и ин виво процедури – 100 000 лева. Капиталовата програма е за 4 157 767 лева, от тях 900 000 са за асфалтиране на общинска пътна мрежа.

„Проектът е балансиран и гарантира изпълнението на основните приоритети и политики на община Хасково“, е заявил кметът на Хасково Станислав Дечев на обсъждането.

Източник: https://novini.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top