fbpx
Начало » България » Обсъждат въвеждане на дистанционно обучение в карнобатски училища

Обсъждат въвеждане на дистанционно обучение в карнобатски училища

  • bobi
  • 07 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Обсъждат въвеждане на дистанционно обучение в карнобатски училища

Значително се е увеличил броят на заболели от коронавирус в община Карнобат. Само за денонощието случаите са 26. Статистиката показва, че вече в общината броят на заболелите е 637 на 1000 души. Обмисля се преминаване в дистанционно обучение от понеделник.

„Ние вече сме в тъмночервената зона, имаме много случаи в двете училища „Христо Ботев“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, посочи кметът на община Карнобат Георги Димитров. Той допълни, че има много паралелки, които са под карантина. Има заболели както деца, така и учители. „За някои специалности като математика и информатика нямаме учители, с които да заместваме“, поясни кметът. Учителските съвети в момента обсъждат какви мерки да бъдат предприети в двете учебни заведения.

„Ситуацията е тежка и в общинската администрация, там също има много заболели. В отделни звена се принудихме да връщаме на работа хора, които сме пенсионирали преди няколко месеца. Вероятно ще обявим данъчна ваканция на Общината или заплащане на административни такси и услуги, данъци само по банков път или онлайн, защото в целия информационен център и в отдела за „Местни приходи“ почти всички са болни“, обясни Димитров.

От общо 20 Covid легла в карнобатската болница, сега са запълнени 19. Кметът допълни, че се предвижда от петък да бъдат открити още 5 или 10 нови легла.

„Заразата тръгна от преди месец, главно от наши гости, гастарбайтери в Германия. Те се впуснаха да правят сватби, защото тези, които получават помощи в Германия, могат да ги получават ако имат граждански брак и поне единият не работи.  Подписваха по 5 брака на ден в града, което е много. Естествено придружено с празненства, които не можеха да бъдат контролирани. Постепенно тази зараза се пренесе основно при децата. Наблюдаваме интересна статистика – в училище „Христо Ботев“ се разболяват деца под 5-ти клас, обратно в училище „Св. св. Кирил и Методий“ се разболява горният курс“, обясни кметът.

След община Карнобат, статистиката показва, че в община Царево заболелите са 430 на 1000 души, а най-малко са в Созопол – 130 на 1000 души.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top