fbpx
Начало » България » МОН: Голямата ни цел е всяко българско дете да ходи на училище

МОН: Голямата ни цел е всяко българско дете да ходи на училище

  • bobi
  • 02 ное. 2022
  •  Коментарите са изключени за МОН: Голямата ни цел е всяко българско дете да ходи на училище

Голямата ни цел е всяко българско дете да ходи на училище и да се чувства там достатъчно добре и на мястото си. Чрез Оперативна програма „Образование“ ще включим в този процес и голяма част от родителите, особено в маргинализираните групи. Те трябва да осъзнаят, че ако децата им са образовани, ще могат да намерят своето място на пазара на труда.

Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Надя Младенова по време на конференцията „Постижения и перспективи“, която се организира от Изпълнителна агенция „Програма за образование“ (ИАПО), цитирана от пресцентъра на МОН.

По ОП „Образование“ се предвижда през следващия програмен период 2021-2027 г. в българското образование да влязат близо 2 млрд. лв. „Въпреки че през повечето време говорим основно за количеството средства, които сме договорили по програмите, трябва да погледнем отвъд числата. Да ги пречупим през резултатите от човешката страна и тогава наистина ще осъзнаем стойността на нашата работа“, заяви зам.-министър Младенова. Тя подчерта, че амбицията на ръководството на МОН е да използва финансирането от ЕС като средство за постигане на целта, а не самото то да е цел.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top