fbpx
Начало » България » От днес учениците в още четири области излизат в грипна ваканция

От днес учениците в още четири области излизат в грипна ваканция

  • bobi
  • 28 ян. 2019
  •  Коментарите са изключени за От днес учениците в още четири области излизат в грипна ваканция

Учениците от София-град и областите Благоевград, Кюстендил и Плевен излизат в грипна ваканция от днес –  понеделник – 28 януари 2019 г., съобщиха от пресцентъра на министерството на образованието.

Учебни занятия в благоевградските и кюстендилските училища няма да се провеждат до 1 февруари включително. В столицата и в Плевен неучебните дни продължават до 5 февруари включително, когато е междусрочната ваканция. Учениците трябва да са на училище на 6 февруари.

На 25 януари 2019 г., занятия нямаше в 1039 училища в страната. По предписания на РЗИ са затворени по 8 училища в областите Враца и Кюстендил, по 7 в Ловеч и Силистра, и 4 в област Бургас. Продължава да не се учи в 194 училища в област Пловдив, в по 122 училища в областите Варна и Пазарджик, в 80 в област Хасково, в 69 в област Добрич, както и в 97 в София-област.

Удължена е грипната ваканция за учениците в 43 училища в област Ямбол до 28 януари включително. Не се учи в още 72 училища в област Кърджали, в 60 в област Смолян, в 71 в област Сливен, в 38 в област Перник и в 32 училища и в две детски градини във област Видин.

В три училища в област Разград –  ОУ „Христо Ботев“ в с. Острово, ОУ „Христо Ботев“ в с. Веслец и в ОУ „ Васил Левски“ в с. Сушево, община Завет,  също не провеждат занятия поради висока заболеваемост.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top