fbpx
Начало » България » В Стара Загора ще приемат в детска градина и с декларация от родител

В Стара Загора ще приемат в детска градина и с декларация от родител

  • bobi
  • 04 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за В Стара Загора ще приемат в детска градина и с декларация от родител

След консултации с Министерство на науката и образованието и Министерство на здравеопазването стана ясно, че връщането на децата в детските градини в Община Стара Загора след празниците, може да става освен с бележка за контактност и с декларация от родителя“, съобщават от пресцентъра на общината.

Повод за консултациите са многобройните запитвания от страна на родители и споделените мнения за трудности при сдобиване с бележка за контактност по празниците.

Според Наредба номер 3 от 2007 г. на Министерството на здравеопазването личният лекар на детето трябва да издаде медицинска бележка за липса на контакт със заразно болен не по-рано от три дни от деня на постъпване в градината. Такава бележка се изисква и след отсъствие за повече от 10 дни.

Родители обаче коментират, че личните лекари също не работят по празниците и няма как да бъде издадена такава бележка, примерно на 1 януари.

Вместо медицинска бележка за контакт, родителите могат да декларират обстоятелството, че не им е известно детето да е било в контакт със заразно болни и нямат признаци на заразно заболяване през последните 14 дни, посочват от пресцентъра на общината.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top