fbpx
Начало » Анонси » Образование в Дания

Образование в Дания

В Дания можете да откриете над 500 бакалавърски програми, голяма част от които се предлагат и изцяло на английски език. Обучението продължава 3 години, а не 4 както в България. Това е допълнително предимство, защото предполага по-бърза реализация на пазара на труда и по-малко разходи за студентски години. Бакалавърската степен в Дания се признава по цял свят и се ползва със сериозен престиж. С диплома от скандинавската страна може да си намерите работа в практически цяла Западна Европа.

Прочети още:

Магистърските програми в Дания обикновено продължават по 2 учебни години. Българските дипломи за завършена бакалавърска степен се приемат навсякъде в страната. Магистратурите също масово се предлагат и на английски език, а чуждестранните студентите са дори по-голям процент отколкото при бакалавърските програми.

Докато завършилите бакалавърски програми по-често остават в Дания след приключването на образованието си, статистиката показва, че много магистри се завръщат в родните си страни. Фактът, че са прекарали по-кратко време в скандинавската страна и не са загубили контакт с родината вероятно може да обясни това.

В материала четете още:

Класация на най-добрите университети в Дания.

Как се кандидатства?

Чуждестранните студенти в Дания.

Реализация и кариера в скандинавската страна.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top