fbpx
Начало » Анонси » Испания – обучение по Туризъм

Испания – обучение по Туризъм

  • Ana Avtova
  • 18 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Испания – обучение по Туризъм

С какво свързвате туризма в Испания? Може би с живописната Барселона или безкрайните плажове на Палма де Майорка и Канарските острови? Безспорно това са много красиви места. Но замисляли ли сте се някога за възможностите за обучение по туризъм? Този силно развит сектор на испанската икономика със сигурност има нужда и от подготвени кадри.

Именно това ни накара да прегледаме какви са възможностите за обучение по тези специалности в иберийската държава. А те определено не са малко – както за сферата на услугите, така и за ръководни позиции в хотели, ресторанти и туристическия бизнес като цяло.

Какви са предимствата на Испания

Защо Испания е подходящо място за обучение по туризъм? С увода ние вече разкрихме една от причините – бизнесът дърпа образованието напред. Но има и други: страната е добро място за живеене, особено ако сте любител на топлото време. От 90-те години в Испания се образува голяма българска диаспора, която днес наброява около 150 000 души по официални данни. И не на последно място – Испания и испанският език са отворена врата към огромните пазари на Латинска Америка, които тепърва ще се развиват.

Какви са недостатъците

Не всичко е цветя и рози. Обучението в Испания си има своите предизвикателства и недостатъци. Най-неприятното – от 2008 г. насам иберийската страна е една от държавите с най-високи нива на младежка безработица след Гърция. Икономиката обаче се стабилизира през последните години.

Бакалавърски програми

Испанските висши училища предлагат голямо разнообразие от бакалавърски програми в сферата на туризма. Тук може да включим всичко от хотелиерство и ресторантьорство, през спортен туризъм и стигнем до кулинарните изкуства. Бакалавърските програми по туризъм могат да продължават 3 или 4 учебни години. Важно е каква ще изберете, защото семестриалните такси се формират на базата на кредитите, които носят учебните занятия. Сумите варират 9,50 до 16 евро на кредит (ако това е първата ви бакалавърска програма), като предметите в рамките на една учебна година се равняват на 60 академични кредита.  Обучението в бакалавърски програми е свързано и с практически стажове в хотели и ресторанти. Вероятно ще имате възможност да изкарате стажа си в България, но този въпрос трябва да отнесете към преподавателя, който отговаря за признаването на стажовете.

Може да прочетете цялата статия в брой 64/ февруари 2015 на списание „Образование и специализация в чужбина“. В статията може да научите още за:

Как се кандидатства в магистърски програми

Какви са изискванията за прием

Трудно или лесно е да се намери работа, след като завършите Туризъм

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top