fbpx
Начало » Любопитно » 6 мобилни приложения за студенти в чужбина

6 мобилни приложения за студенти в чужбина

  • bobi
  • 04 юни 2018
  •  Коментарите са изключени за 6 мобилни приложения за студенти в чужбина

Много мобилни приложения са разработени специално с идеята да помагат на студентите в ежедневните им задачи, свързани с ученето, социалните контакти и домашните задължения. В следващите редове ви представяме селекция от 6 такива апликации, които ще направят живота ви по-лесен, ако учите в университет в чужбина и най-вече във Великобритания. Всички от тях са налични за устройства на Android и Apple.

Prelinks

Създадено в Нотингам едва преди 2 години и половина, мобилното приложение Prelinks бързо достига до 50,000 студенти в шест града във Великобритания. Основната му цел е да предоставя на едно място събития от всякакъв тип във всеки един от градовете. Потребителите могат да закупуват билети и да резервират места, както и да общуват онлайн с хора с подобен на техния вкус за музика и активности. Prelinks е създаден от двама училищни приятели след дипломирането им от University of Bristol и University College London.

Splittable

Splittable позволява на студентите да споделят разходите със съквартирантите си по лесен и удобен начин – най-вече наем и битови сметки. Приложението има и опция за трансфер на суми към различни сметки. Splittable управлява разходите за електричество и газ, като автоматично разделя сметките и ги плаща по елетронен път. В бъдеще се очаква приложението да обхване и други ежемесечни разходи като вода и интернет.

UniDosh

UniDosh е апликация, създадена през 2017 година от студенти в два британски университета. Чрез нея студентите могат да намират и предлагат услуги на ниски цени. С няколко думи – студенти работят за други студенти срещу ниско заплащане. Услугите варират от почистване на къщи до частни уроци по даден предмет. UniDosh има две функции: UniBuy и UniSell. През UniBuy можете да намерите множество услуги на ниски цени. UniSell пък е възможност за спечелване на допълнителни доходи, докато учите.

Evernote 

Evernote се изпозлва в студентските среди за помощ на студентите с техните записки, учебни материали и групови проекти. Приложението позволява лесната организация на работата в разнообразни формати, сред които текст, PDF файлове, аудио, видео, изображения. Вградената камера може да сканира документи, записки, рисунки. Evernote може да се използва и в ежедневието за съставяне на списъци и бележки. Приложението се синхронизира с телефона, таблета и/или компютъра ви.

Uber

В България приложението за споделено пътуване не просъществува дълго, но затова пък в чужбина се радва на огромен успех. Uber е алтернатива на скъпите таксита, която дава свободата за избор на шофьор и плащане с карта.  Лесно е да поръчате пътуване: отваряте приложението и въвеждате избрана дестинация. Uber знае местоположението ви и препраща поръчката ви към най-близкия шофьор. Междувременно можете да видите повече информация относно шофьора, автомобила, рейтинга и движението на колата на картата. След приключване на пътуването и двете страни дават своята оценка и обратна връзка.

Debut

Debut е платформа за намиране на работа на завършващи студенти, които искат да започнат кариера във водещи компании във Великобритания като Arcadia и L’Oréal. Потребителите създават свой собствен профил и отговарят на въпроси, които спомагат за по-лесното свързване с подходящ работодател. Приложението е своеобразна професионална мрежа за млади кандидати и таланти във всякакви професионални области и прави започването на първа работа много по-лесно.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top