fbpx
Начало » Бакалавър » Как езиковата подготовка ми помогна за обучението ми в чужбина?

Как езиковата подготовка ми помогна за обучението ми в чужбина?

  • Lyubina Panayotova
  • 30 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Как езиковата подготовка ми помогна за обучението ми в чужбина?

Образование, перспективна кариера, реализация, бъдеще – в основата на всичко това стои прием в желания престижен международен университет. Както отлично знае всеки ученик, избрал пътя към образованието зад граница, неизменна част от процеса по кандидатстване е удостоверяване на езиково ниво чрез международно признат езиков сертификат.

 

Атанас Атанасов Йонков е студент първа година във Fontys University of Applied Sciences със специалност Информационни технологии. Успехът му при кандидатстването и интеграцията в университета се дължи на добрата му подготовка и отличното взимане на сертификат по английски език с помощта на Езиков и изпитен център АВО-Бел.

 

Добрата подготовка

Започнах да уча английски език в Езиков и изпитен център АВО-Бел в 9-и клас. Първоначално исках да взема само ниво B2 и да спра с подготовката си. Всичко мина перфектно и след точно една година от записването се явих на изпит. С помощта на АВО взех FCE (B2) без проблем. След това реших да взема същото ниво и по френски, като за него отделих още една година за подготовка – в 10-и клас. Лятото се явих на изпит по френски език и го взех успешно.

Същото лято бях започнал да разглеждам университетите в чужбина. Още от 9-и клас бях решил да уча в чужбина, но тогава се чудех какво и къде да следвам. Лятото преди 11-и клас вече се бях насочил към специалности Компютърни науки в Нидерландия.

Основното предизвикателство обаче беше, че всичките университети там имат изискване по английски език за ниво С1, което аз дотогава нямах. Единственото, което можех да направя, беше да се обърна отново към АВО за помощ.

 

Кандидатстването

Записах интензивния курс за ниво САЕ (С1) в началото на учебната година. Благодарен съм за качествените учебници, структурирания и организирания начин на преподаване, доброто планиране на учебните часове. През февруари се явих на изпит, на който се представих успешно и получих сертификат. Бях „спасен“ от АВО и от техния професионален учителски колектив.

Вече имах всички документи, които се изискват, за да кандидатствам във Fontys University of Applied Sciences, на който се спрях. Още през ноември подадох документите си и ме приеха условно, защото се чакаше финалния резултат от матурата и дипломата ми. С помощта на АВО отделих целия 12-и клас върху подготовката за матура и представянето ми беше наистина отлично.

 

Студентски живот

Септември месец заминах за Нидерландия, където бях приет да уча информационни технологии в Айндховен – технологичната столица на страната и родното място на Филипс. Едно от първите неща, които ми направиха впечатление е, че всички тук говорят свободно английски. Чувствах се много спокоен, че съм част от тези хора и не изпитвах никакви затруднения при комуникацията си. Смея да твърдя, че до някаква степен езиковата ми подготовка е много по-висока от тази на някои от преподавателите ми. Вярвам, че това беше заради подготовката, която получих в АВО, която засягаше много общокултурни теми със специфичния терминологичен речник на академично ниво.

 

Искам да изкажа своето огромно „Благодаря!“ на АВО за отдадеността на учителите през годините; за желанието, с което преподаваха всеки един урок; за това, което изградиха в мен – увереност и търпение. Според мен АВО предлага не само курсове по английски език, но е и школа за характери.

 

Получете желания сертификат – FCE, CAE, CPE или IELTS

Подготовката за международен езиков сертификат изисква сериозна работа и през учебната година отнема между 4 и 8 месеца, но през свободната от други ангажименти лятна ваканция е възможно това да се случи интензивно само за един месец!

Летни интензивни курсове се провеждат през месеци юли и август, което позволява обучението успешно да се съчетае с така необходимата лятна почивка.

Други варианти на подготовка са изпитен трейнинг и пробен изпит. Каква подготовка да изберете ще Ви помогне прецизното определяне на езиковото ниво и консултация с опитен преподавател, в най-честия случай оторизиран от Кеймбридж изпитващ.

 

Учебна платформа

В АВО учите не само в класната стая. Специално разработена учебна платформа дава на курсистите неограничен достъп до допълнителни тестове и учебни материали, които им помагат да упражняват изпитния формат и да автоматизират знанията си навсякъде и по всяко време.

 

Успехите на АВО

Успеваемостта на подготвените в Езиков и изпитен център АВО-Бел курсисти, явяващи се на изпитите за сертификат на Университета Кеймбридж, надхвърля 90%.

Това е най-сигурното доказателство за качеството на обучението, което те получават. Благодарение на своя езиков сертификат голяма част от тях се обучават в едни от най-престижните университети в цял свят.

Периодите на нашите курсове са внимателно съобразени с предстоящите изпитни дати, така че непосредствено след тях курсистите да могат да се явят на изпит и да държат в ръце своя международен сертификат по английски език още преди началото на новата учебна година.

Като отворен изпитен център на Cambridge Аssessment, АВО ежегодно провежда изпити за над 2500 кандидати в цялата страна. В сайта може да видите изпитните дати за желания от Вас сертификат и вид изпит – хартиен или на компютър, и да се регистрирате.

 Екипът на изпитния департамент с удоволствие ще Ви консултира за всеки детайл от изпита или изпитната подготовка.

 

За повече информация:

www.avo.bg

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top