fbpx
Начало » Бакалавър » Студенти от НБУ създадоха иновативен сапун под формата на драже

Студенти от НБУ създадоха иновативен сапун под формата на драже

  • bobi
  • 19 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Студенти от НБУ създадоха иновативен сапун под формата на драже

Студенти от Нов български университет съзадоха проект за иновативен сапун, който може да бъде навсякъде с нас и да се пренася лесно. Проектът е отличен в Академия за иновации 2020. Петима студенти са участвали в разработването на идеята, която се появила преди коронавируса, а ситуацията с него била по-скоро плюс.

Идеята за „Wash it“ се породила от липсата на сапун на обществени места. „Успяхме с въпросния сапун да направим малко решение на голям проблем“, обясни  студентката Яна Коцева – част от екипа, за която „както в глобален мащаб, така и в Българи това е голяма пречка“.

Сапунът има формата на драже и може да бъде с нас навсякъде, където и да се намираме. Има нужда само от вода, за да го смесим, изтъкна студентът Методи Митков. „Както са малките опаковки за дъвките, в подобна опаковка ще бъде произвеждан този продукт“, уточни Митков.

Целеви потребител за иновативния сапун ще бъдат тези, които искат да поддържат високо ниво на лична хигиена, често пътуващи хора – не само по работа, но и за почивка, майки, които искат да изградят у децата си хигиенни навици от най-ранна възраст.

Преносимите дезинфектанти почистват ръцете, но не оставят същото усещане за чистота като сапуна, смята Методи.

Процесът по създаване на един иновативен продукт е дълъг – той минава през креативността, но и през изследвания и чак след това стига до етапа на реализация, уточни гл. ас. д-р Даниела Кадийска, преподавател по реклама в НБУ.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top