fbpx
Начало » България » Студент е награден за най-добра разработка на туристическа тематика

Студент е награден за най-добра разработка на туристическа тематика

  • bobi
  • 01 юни 2018
  •  Коментарите са изключени за Студент е награден за най-добра разработка на туристическа тематика

Станаха известни наградите на шестото издание на Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика на XV-то Международно изложение „Културен туризъм 2018“ – Велико Търново.

Конкурсът се обявява всяка година на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас, организиран със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“. Домакин на форума е Община Велико Търново.

Жури с председател проф. Мария Воденска обяви победителите в Националния студентски конкурс – за шеста поредна година студент на НБУ се класира сред наградените участници от цялата страна. Тази година Екатерина Иванова, бакалавър по туризъм, с ментор доц. д-р Соня Алексиева от департамент „Администрация и управление“, спечели трета награда с разработка на тема „Тенденциите в кулинарните продукти“.

В шестото издание на конкурса участваха 20 студенти от пет университета: ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, СУ „Св. Климент Охридски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Нов български университет. Те представиха разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите на туризма. Първа награда спечели Анжела Стоянова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, втора – Радина Дамянова от ЮЗУ „Неофит Рилски“, поощрителна награда беше присъдена на Деляна Генова, също от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Общо четирима студенти по туризъм от Нов български университет се включиха тази година в Националния конкурс и всички ще бъдат отличени с грамоти за участието си, а Екатерина Иванова, която в момента е майнър по връзки с обществеността в департамент „Масови комуникации“, ще получи и предметна награда от организаторите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top