fbpx
Начало » България » Вижте какво да завършите, за да имате висока стартова заплата

Вижте какво да завършите, за да имате висока стартова заплата

  • bobi
  • 02 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Вижте какво да завършите, за да имате висока стартова заплата

Много от университетите и колежите бяха принудени да преминат на дистанционно обучение. Дори през следващата учебна година редица от тях ще продължат онлайн образованието.

Но времето на криза е предизвикателство, както за университетите, така и за хората, които излизат от тях. В България кризата удари работния сектор, а в огромна държава като Америка над 20 милиона човека бяха съкратени, отново заради коронавируса. Според FOX Business нивото на безработицата е най-високото след Голямата депресия.

И въпреки всичко, има редица университети, които продължават да се гледат с добро око и всеки завършил при тях може да намери бързо работа. Затова и уебсайтът monster.com направи анализ на доклад на Националната асоциация на колежите и работодателите от „Зима 2020“ и обяви петте професии, които са с най-високи стартови заплати.

Това са: инженерство, програмиране, математически и природни науки, бизнес  и социални науки.

Ако говорим за България, най-добре платени са тези, които имат диплома по „Информатика и компютърни науки“ от Софийския университет. Средният месечен облагаем доход, който те получават, е 3804 лева, показва Рейтинга на висшите училища в България.

Средна заплата от 3194 лева носи диплома от „Администрация и управление“ в Американския университет в Благоевград.

Сред най-добре платените специалности е и „Информатика и компютърни науки“ в Нов български университет. Студентите с такава диплома получават средни 3142 лева.

Завършилите Комуникационна и компютърна техника“ в Технически университет – София получават 2820 лева, а тези с диплома по „Математика“ в Софийския университет – 2756 лева.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top