fbpx
Начало » Без категория » Трябва да има ранно сексуално образование в училище

Трябва да има ранно сексуално образование в училище

  • bobi
  • 02 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Трябва да има ранно сексуално образование в училище

Недоволството на родители срещу ранното сексуално образование в училище предизвика спиране на програма в учебно заведение в страната. Мненията на родители станаха полярните в социалните мрежи за и против въвеждането му. Според експерти, то трябва да съществува в образованието на подрастващите, но с особено внимание към възрастта на учениците.

„Антидетски“ и „антисемейни“ бяха наречени от родителите обучителните програми по ранно сексуално образование в училище.

„Според мен формата и форматът трябва да има свобода, защото учители, педагогически съветници и психолози много добре познават децата в техните училища. Те трябва да имат свободата да преценяват точно под каква форма да поднасят това здравно и сексуално образование. това са деликатни неща. Има родители, които изпитват срам да говорят за сексуалното. Децата им също се срамуват от думите, но не и от действията. Наблюдават се едни ранни сексуални контакти и срам да бъде говорено за тях“, коментира експертът в областта на социалните политики и закрила на деца в риск д-р Весела Банова.

Тя е категорична, че трябва да има ранното здравно сексуално образование.

Източник: https://www.bnr.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top