fbpx
Начало » Университети » HU University of Applied Sciences Utrecht (HU)

HU University of Applied Sciences Utrecht (HU)

HU University of Applied Sciences Utrecht (HU)  е едно най-големите държавни висши училища в Холандия. HU се намира в самото сърце на Холандия, което го прави подходящо място за всеки, които иска да изпита максимално много от престоя си в страната. В момента има 35 000 студенти от над сто различни националности, така че спокойно може да се каже, че университета е подготвен да се справи с нуждите на международните студенти.

HU предлага над 80 учебни програми, повечето от които водещи до бакалавърска степен. Програмите на университета имат силна практическа насоченост и включват два задължителни стажа и семестър в чужбина. Има възможност за завършване на програмата в рамките 3, а не 4 години.

HU е разположен в един от най-красивите градове на Холандия. Утрехт е разположен в централната част на страната и е известен с романтичните си канали и добре запазения исторически център. Студентите в града са над 75 000 души.

HU е място, където можете да създадете полезни контакти за целия си живот. Университетът е добър старт за вашето международно приключение. Освен с много преживявания, висшето училище ще ви помогне да се подготвите за по-добра реализация на пазара на труда.

Модерен кампус

HU се помещава в модерен голям кампус, в които са включени кафенета, спортни центрове и общежития. Всички сгради са с модерна архитектура и разполагат с обширни библиотеки, компютърни зали.

Обучение чрез практика

Преподавателите са в пряк контакт с професионалния свят. Те използват практическия си опит при обучаването в класните стаи. Студентите имат възможност да работят по истински проекти заедно с тях.

Стажовете като част образованието

Нищо не може да се сравни с опита, който се натрупва в течение на стажантските програми в истински компании. На два пъти, по време на учебната програма се организират стажове в частния сектор, извън училището. Единият от тези два стажа трябва да се проведе в чужбина, което е отлична предпоставка за намиране на работа след завършване.

Международна среда

Студентите се обучават в смесени курсове с холандски и международни студенти от цял свят. Във висшето училище има хора от над 100 различни националности. Преподавателския състав също е много интернационален.

Индивидуални консултации

Благодарение на малките класове, ще получите много индивидуална подкрепа. Менторите ще ви помогнат с учебните или лични проблеми, с намирането на работа и стажове и с планирането на академичния живот. По време на първия семестър ще имате и ментор, който да ви покаже университета и града.

Стимулиране на таланта

HU предлага специални програми за мотивирани и талантливи студенти. Те ще могат да развият знанията с в дълбочина, да запишат допълнителни курсове и интересни стажове. За студенти с диплома А level от средното училище има възможност за бърза тригодишна учебна програма. 

 

Ел.поща

io@hu.nl

Телефон

+31 (0)88 481 81 81

Пощенски адрес

P.O. Box 13102

Град

Utrecht

Пощенски код

3507 LC

Държава

Холандия

Интернет страница

www.international.hu.nl

 

HU University of Applied Sciences Utrecht участва в изложение "Световно образование" в София. Посете щанда на университета и получете съвети за кандидатстване. 

Дати: 29-30 септември 2018

Локация: София, хотел "Маринела"

Езикови тестове: Сертификат TOEFL, 80 (internet-based) или 550 (paper-based); 

Сертификат IELTS (Academic) - 6.0; 

CAE или CPE 

Диплома за средно образование

Брой препоръки: 2

Сертификати за извънкласни постижения

Краен срок за кандидатстване: 1-ви август (студенти от ЕС)

Финансови условия (годишно)

 

Валута

Евро

Такса за обучение (2017-2018)

2060,00

Настаняване

между 300 и 600 EUR/месец

Храна

200 EUR/месец

Здравна осигуровка

100 EUR/месец


Финансова подкрепа (за български студенти, граждани на ЕС)
Студентски заеми (за български студенти, граждани на ЕС): 

Има четири бакалавърски програми, които изцяло се преподават на английски:

International Business 

Creative Business

Teacher Education in English

Teacher Education in German 


Всички тези програми са с продължителност от 4 години, имат международно позициониране и ви предлагат възможността да учите в друга страна с един от нашите партньори университетите в Канада, Швейцария, Корея, Кения и други.  При следване на IBMS трябва да се направи поне една работна визита в чужбина.

Ще се обучавате в курс с холандски и международни студенти.

Top