За девета поредна година „Маркет Тренд“издател на сп. Образование и специализация в чужбина, стартира разпространението на поредния брой на безплатния справочник за кандидат-студенти – Bachelor’s Degree Guide 2020. – 10-о юбилейно издание. Изданието е задължително четиво за всички онези ученици от последните класове, а и техните родители, които са отправили поглед към чужбина за придобиване на бакалавърска степен! В справочника са представени сроковете, изискванията за прием и всичко, които трябва да знаете за най-популярните образователни дестинации: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Русия, Финландия, Франция, Холандия, Швейцария, Швеция, Шотландия, Канада, САЩ, Азия както и България. Това го превръща в безценен помощник за родители и ученици при вземането на едно от най-важните решения в живота – изборът на висше училище.

Справочникът съдържа информация за най-популярните специалности, както и  актуални класации на най-добрите висши училища в съответните сфери. Българските университети са сравнени според данните от рейтинговата система на Министерството на образованието и науката, а чуждестранните – по авторитетната класация QS World University Rankings.

В секцията, посветена на образованието в различните държави, читателите могат да се запознаят не само с фактология и срокове, но и да прочетат интересни детайли,  свързани с обучението и живота в съответната страна. Новият справочник надгражда над предишните издания  и с разширена информация за езиковите изпити и сертификати, необходими за кандидатстване в различните висши училища.

Деветият бакалавърски справочник Bachelor’s Degree Guide 2020 се разпространява в печатен и в онлайн вариант на сайта StudyAbroad.bg. Печатното издание може да намерите в някои от големите книжарници в страната, училища и библиотеки, както и по време на различни форуми и събития в сферата на образованието.

Справочникът се подготвя от екипа на списание „Образование и специализация в чужбина“ – единственото издание в България, което отразява тази тематика. При работата по него са консултирани експерти, университетски преподаватели и български студенти в чужбина. 

Пълното съдържание на справочника може да откриете по-долу:

Bachelors-Degree-Guide-2020_web_small

Файлът е достъпен за сваляне в PDF  от следния линк

Издател е „Маркет Тренд“ ЕООД.