fbpx
Начало » Университети » Van Hall Larenstein University of Applied Sciences

Van Hall Larenstein University of Applied Sciences

Искате ли да учите бакалавърска или магистърска програма, предподавана на английски език с практически подход? Запишете се във Van Hall Larenstein, най-устойчивия университет за приложни науки в Холандия!

 

Във Van Hall Larenstein обучаваме амбициозни и иновативни студенти, които искат да допринесат за един по-устойчив свят. Предлагаме уникални бакалавърски и магистърски програми на английски език в области, в които Холандия заема водеща роля: хранителна и млечна индурстия, бизнес, международно развитие, животновъдство, речни корита и агробизнес.

Методите ни на преподаване са практически. Осигуряваме знанията, от които се нуждаете в избраната от вас сфера. След това съчетавате теорията с практиката чрез екипни задания и уъркшопи и за финал прилагате вашите знания, стажувайки в компании. Още от самото начало ще развиете професионална мрежа от международни контакти.

Класации

Университетът ни е единствената институция в Холандия, която е получила AISHE звезди за всичките си 13 бакалавърски програми. AISHE (Одит инструмент за устойчивост във Висшето образование) е инструмент за измерването на интеграцията на устойчивото развитие като тема в курсовете на Висшето образование. Позитивната оценка води до квалификация за устойчивото висше образование.

MVO одитът на Van Hall Larenstein е гласуван за одобрен. MVO е специален стандарт за квалификации относно устойчивостта във висшето професионално образование, базиран на ISO26000 – международен принцип за социалната отговорност за организациите. Van Hall Larenstein е първият университет по приложни науки, който получава тази квалификация.

 

Van Hall Larenstein е разположен в два града: Леуварден и Велп (близо до Арнем). И двата студентски града има множество международни университети.

Очакваме да се запознаем с вас с нетърпение!

 

 

Контакти:

 

Agora 1,  Postbus 1528

Leeuwarden

 8901 BV

Холандия

31 (0) 26 369 55 66

info-international@hvhl.nl

www.vhluniversity.com

Изисквания за владеене на английски език:

IELTS с общ резултат 6.0 и с оценки на компонентите не по-ниски от 5.0

TOEFL с резултат 550 (хартиен) или 213 (компютърен), 78-80 (интернет)

Cambridge Certificate of Advanced English* (CAE): минимум C

Cambridge First Certificate (FCE)*: минимум B/C

Кандидатите с IB диплома с краен изпит по английски език (A) и литература са освободени от представяне на доказателство за владеене на английски език.

 

Документи

Диплома за средно образование – диплома, еквивалентна на нидерландската HAVO диплома. Пример за еквивалентни нива са IB дипломи или А-Levels.

Форма за кандидатстване – през Studielink

Условен прием – Ако условията за прием са изпълнени и таксата за кандидатстване е платена

 

 

Финансови условия (годишно)

 

Валута

евро

Такса за обучение

 

 

Годишната такса за 2019-2020г. е 2083.00 евро. (първата година се заплаща на 50% за повечето студенти)  

Настаняване

 

Много агенции за настаняване предлагат достъпни цени за студенти в центъра на града. Предлагат разнообразие от стаи (обзаведени и необзаведени) на цени между 300 и 450 евро месечно.

Учебници

Приблизително 500 евро/годишно.

Транспорт

Храна

Почти няма разходи – използват се велосипеди.

Приблизително 50 евро/седмично.

Здравна осигуровка

Всички жители на Холандия са задължени да имат здравна застраховка. Цените са около 40 евро/месечно за студенти.

   

Bachelor:

Food Technology  International Business BBA

Animal Husbandry BSc (specialisations: Applied Animal Science / Equine Sports & Business)

Food Technology BSc  (specialisations: Food Innovation Management /  Food Security)

International Development Management BSc (specialisations: Sustainable Value Chains / Disaster Risk Management / Rural Development and Innovation)

Разгледайте бакалавърските програми тук.

Master:

River Delta Development MSc

Innovative Dairy Chain Management MSc

Agricultural Production Chain Management MSc

Management of Development MSc

 

*Повечето бакалавърски програми включват бизнес теми като маркетинг, финанси и управление на проекти. При Аnimal husbandry, например, те се съчетават с биология, хранене и отглеждане. Можете да се специализирате в коневъдство или в отглеждането на домашни животни като крави и свине, в зависимост от индустрията, в която искате да развиете професионална кариера. 

Бакалавърът Food technology комбинира бизнес знанията с микробиология и химия. В тази специалност можете да се научите да разработвате нови и безопасни продукти, както и успешно да ги представите на пазара.

Бизнес програмата International Business е предназначена за амбициозни хора, които искат да работят в международна и устойчива среда. 

International development Management се фокусира върху развиващите се страни и върху целите на ООН за устойчиво развитие. Как се възстановява обществото след бедствия, как се предоставя възможност на хората от селските райони за да допринасят за устойчивото производство - това са само част от разглежданите теми. 

 

Съвместни и международни програми      

Van Hall Larenstein има дългогодишно сътрудничество (2+2 програма) с Yunnan Agricultural University в Китай и  College of Agriculture Baramati в Индия. В тази програма студентите учат две години в родния си университет и третата и четвъртата година във Van Hall Larenstein. 

 

Top