fbpx
Начало » Университети » Paoli Tech Engineering School – University of Corsica

Paoli Tech Engineering School – University of Corsica

           The University of Corsica е мултидисциплинарна институция, която предлага над 100 специалности, вариращи от двугодишни бакалавърски до докторски степени, както и висока професионализация, която се основава също на изследователски проекти и лаборатории. 4 700 студенти живеят и учат в идеалните условия, които град Корте предлага. В действителност, университетската модерна инфраструктура включва 4500m2   библиотека и дори Fab Lab лаборатория, където студентите могат да развият въображението си и да предлагат нови творения и иновации. Големият брой разнообразни културни и спортни активности, комбинирани с богата програма театрални и музикални събития, позволяват на студентите да се развиват по време на обучението си.

През 2011г. Комисията по инженерно образование дава право на Paoli Tech Engineering School да предоставя дипломи за инженери със специализация в енергийната област. Бидейки част от University of Corsica, университетър цели да бъде връзката между територии, които не са свързани помежду си и да разглежда въпросите, свързани с енергийния преход.

Студентите имат два варианта за избор: Smart-Grids и  Smart-Buildings. Те са облагодетелствани да учат в изключителна среда с висококачествено обучение и преподавателски състав, който поддържа близка връзка с тях. Университетът е отворен към различни националности, приветства студенти от целия свят и предлага разнообразие от програми за мобилност.

Инженерното училище дава всички необходими умения и активи на бъдещите инженери, които ще трябва да разрешават световни проблеми в енергийния сектор.

Paoli Tech Engineering School - University of Corsica
Michaël Mercier - Director
Campus Grimaldi
Корте (Франция)
20250
(33) 619355612
(33) 495468344
mercier_m@univ-corse.fr
https://paolitech.universita.corsica
Образование

В Paoli Tech инженерната учебна програма трае три години, студентите се приемат след двугодишна подготовка. Могат да бъдат приети:

  • студенти, завършили бакалавърска степен по инженерни науки
  • студенти, завършили двугодишна подготовка в инженерна специалност
  • студенти, които са преминали степен по инженерни науки (програмата на Paoli Tech) 
Езикови изисквания B2 level in French
Приемни изпити CEF Campus France procedure
Краен срок за кандидатстване 7-ми юни, 2019

Basic Sciences
Sciences for the Engineer
Engineering Culture
Ecological Design
Resource and Conversion of Energy
Construction Process
Building Physics
Energetic Efficiency
User Comfort
Energy Production
Networks and Storage
Energy and Mobility
Smart Grids
Energetics

Top