Начало » Университети » Американския университет в България

Американския университет в България

Американския университет в България e акредитиран както в САЩ, така и в България. Студентите имат  шанса да получат дипломи, които се признават в цял свят – американска, българска и европейско дипломно приложение.

 

С над четвърт век високи образователни стандарти в духа на най-добрите американски традиции Американският университет в България (АУБ) привлича талантливи студенти от десетки страни. А най-добрата атестация за престижното учебно заведение през годините е неизменният успех на неговите възпитаници по цял свят.

Три букви, две дипломи, висок рейтинг

Неоспоримите постижения на АУБ са резултат от неговите предимства, доказани във времето: aкадемичните програми, англоезичното обучение, интердисциплинарния подход и на финала – получаването на две дипломи, от САЩ и България. Така водещите позиции на АУБ в рейтинговата система не са изненада.

Студентът: ключова ценност

Американският модел на образование поставя студента в центъра на своята ценностна система. Верен на тази философия, АУБ осигурява уникална академична среда. Нейният фокус са индивидуалните потребности и цялостното развитие. В крак с времето университетът редовно осъвременява програмите си, за да посрещне и изпревари динамично променящите се изисквания на бизнес средата в днешния глобален свят.

99.8%

АУБ заема водещи позиции в рейтингите по успех на своите възпитаници. След дипломирането си 99,8% от завършилите студенти започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми. Данните сочат също, че 65% от студентите на Американския университет в България получават повече от две предложения за работа или потвърждение за прием за продължаващо обучение, измежду които да избират. В допълнение, АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за шеста поредна година.

Рейтинг на българските университети за 2016 г.:

  • На челни позиции по Бизнес администрация, Икономика, Журналистика и масови комуникации, Политически науки и международни отношения, и Компютърни науки.
  • Най-висок доход сред завършилите Бизнес администрация, Журналистика и масови комуникации, Икономика, и Политически науки и международни отношения.

Какво мотивира студентите да изберат АУБ:

 1. Качественото образование на световно ниво

Образованието в духа на американските традиции liberal arts дава възможност да се комбинират знания от различни дисциплини. Тази гъвкава подготовка гарантира по-добра професионална реализация. Университетът е притегателен център за чуждестранни преподаватели, едновременно световно признати експерти в академичния свят и практици с дългогодишен опит. Те работят всеотдайно с каузата да създадат изключително академично преживяване за студентите. В момента в АУБ се обучават близо 1 000 студенти от над 40 държави, а преподавателите са от 20 националности.

2. Успешната кариера в световен мащаб

Студентите, завършили университета, заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни институции, както и в значими неправителствени организации по цял свят. 20% от възпитаниците на АУБ печелят повече от 100 хил. долара на година, а повече от 20% от по-ранните випуски, завършили между 1995 г. и 2000 г. и работещи в САЩ, получават повече от четвърт милион долара на година.

3. Превъзходното съотношение цена-качество

Възпитаниците на АУБ оценяват университета с 6,24 (по седмобалната система) и определят съотношението цена-качество като отлично. Този впечатляващ резултат се дължи на факта, че спрямо редица конкурентни западноевропейски и американски университети АУБ предлага по-достъпна цена (академична такса и цена за условията за живот). Това предимство върви ръка за ръка с многобройни възможности за стипендии и финансова помощ. Университетът привлича отлични студенти и ги вдъхновява да развият своя потенциал, независимо от финансовото им положение. Ето защо повечето от тях получават от образователната институция финансова подкрепа под формата на финансова помощ, стипендии, преференциални условия за заеми, стажове, програми за Work & Travel и други.

 

Отдел: Прием на студенти
Лице за контакт: Боряна Шалявска
Ел.поща: admissions@aubg.bg
Телефон: + 359 73 888 111
Пощенски адрес: пл. „Георги Измирлиев” 1
Град: Благоевград
Пощенски код: 2700
Държава: България
Интернет: www.aubg.bg

- Езикови тестове - TOEFL iBT/IELTS/CPE/CAE

- Интервю

Документи за кандидатстване:

- Формуляр за кандидатстване

- Есета - 1 брой

- Диплома за средно образование

- Брой препоръки - 2

- Портфолио

- Език, на който се представят документите за кандидатстване – английски

 

 

Финансови условия (годишно)

 

Валута

Долар

Такса за обучение

11 700

Общежитие

1 410 -1 710

Учебници и материали

300

Други такси

580 (студентска такса)

Бакалавърски програми:

Студентите в АУБ могат да изучават две специалности едновременно и половината от тях се възползват от тази възможност. В допълнение, могат да изберат да учат и подспециалност измежду 18 дисциплини.

- Бизнес администрация

- Европеистика

- Журналистика и масови комуникации

- Икономика

- Индивидуално планирана интердисциплинарна специалност

- Информационни системи

- История и цивилизации

- Компютърни науки

- Литература

- Математика

- Политически науки и международни отношения

 

Магистърски програми:

- Executive MBA

- Магистърска програма за ръководни кадри по финанси, банково дело и управление на недвижими имоти – съвместна програма със SDA Bocconi

Специалности:

Top