fbpx
Начало » България » Ученици в Пазарджик учат по математика и биология, докато търсят покемони

Ученици в Пазарджик учат по математика и биология, докато търсят покемони

  • bobi
  • 10 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ученици в Пазарджик учат по математика и биология, докато търсят покемони

В Пазарджик и в още два града – в Хърватия и в Северна Македония, беше тестван международният проект „Образователен модул чрез виртуална реалност“, финансиран от програма „Еразъм“. 

С мобилно приложение учениците от гимназията по икономика и мениджмънт в града, които представляват България, търсиха покемони в различни точки на Пазарджик. За да се справят със задачите, гимназистите трябва да имат добра подготовка по математика, физика, химия, биология. Идеята е да се даде път на дигиталното и развлекателното обучение.

Началната точка на играта беше при Младежкия дом в Пазарджик.  Слава Андонова, координатор за европейските проекти в професионалната гимназия по икономика и мениджмънт:

„Това е втори проект. И двата продължават, очакваме да финишират до октомври. Конкретният е образователен модул чрез виртуална реалност. Стремим се да покажем по интересен начин предмети, които са трудни за учениците“.

Отборите са по трима. Всеки отбор има лого и име. Важни са бързината и точността на отговора. Същинското състезание започва в събота.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top