fbpx
Начало » България » Тази събота в Музейко CoderDojo Bulgaria официално открива седмиците на програмирането по случай Hour of code

Тази събота в Музейко CoderDojo Bulgaria официално открива седмиците на програмирането по случай Hour of code

  • netpro
  • 23 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Тази събота в Музейко CoderDojo Bulgaria официално открива седмиците на програмирането по случай Hour of code
coderdojo 287 of 289

По време на глобалната инициатива Hour of code CoderDojo Bulgaria стартира поредица от работилници, в които децата ще се учат да програмират.  Hour of Code е глобално движение, достигнало до десетки милиони ученици от над 180 страни.

Откриването /28.11.15г./ и закриването /13.12.15г./ на работилниците ще се проведе в Музейко, където децата ще се учат да програмират в една иновативна и креативна атмосфера. В този период CoderDojo Bulgaria ще гостува и на училища, детски градини, школи и занимални из цялата страна. Целта е поне 500 деца да направят първите си стъпки в програмирането и да се уверят колко лесно и увличащо е да създаваш технологии.

CoderDojo е световна мрежа от  безплатни детски клуба за програмиране, създадена и задвижвана от доброволци. В България се осъществява благодарение на Дигитална национална коалиция и екип от доброволци, както и с подкрепата на Microsoft.

В бъдеще непознаването на компютърния език ще бъде съизмеримо с това да си неграмотен, а само след 5 години 95% от всички професии ще изискват дигитални умения, смятат от CoderDojo. Целта на организацията е да развива у децата ценни умения като логика, способност да разрешават проблеми, творческо и аналитично мислене в една неформална среда и под формата на игра.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top