fbpx
Начало » Бакалавър » Приложения, които да направят следването по-лесно

Приложения, които да направят следването по-лесно

  • bobi
  • 08 мар. 2019
  •  Коментарите са изключени за Приложения, които да направят следването по-лесно

Мобилните телефони без съмнение правят ежедневния ни живот много по-лесен и вероятно голяма част от днешните първокурсници не помнят как изглеждаше света без тях. Освен да ви помага да поддържате връзка с близки и приятели, мобилният ви телефон може да направи следването ви и живота в чужбина много по-лесни. Различни приложения могат да ви помогнат, за да организирате задачите си, да работите по-лесно в екип и да намерите баланса в ежедневието си.

Информация за курса ви

Приложение от университета

Проверете дали вашия университет или студентски съвет имат специално разработено приложение. Те могат да варират от статична информация до достъп до личния ви имейл и програма или полезни новини за живота в кампуса.

Blackboard

Blackboard e виртуалната учебна среда, която повечето университети във Великобритания използват. Там ще намерите презентации и бележки от лекциите, линк към записа от лекциите, съобщения от преподаватели и админстратори, както и възможността да предадете курсовите си работи. Ако искате да имате бърз достъп до всичко това от мобилния си телефон, не пропускайте да свалите апликацията. Достъп до уебсайта пък ще получите през портала на университета.

Приложения за организация и управление на финансите ви

Google Calendar

Google Calendar е най-лесният начин да организирате всички места, на които трябва да отидете – от лекции и семинари през срещи на клубовете, в които сте се записали до излизания с приятели. Проверете дали лесно може да синхронизирате програмата от университета си с личния ви календар и използвайте цветовото кодиране, за да знаете какъв тип задачи ви предстоят във всеки един момент.

Google Drive

Google Drive е най-лесният начин да споделяте файлове с колеги и а имате достъп до тях от всичките ви устройства, както и от университетските компютри.

Slack, Astana, Trello

Ако ви предстои работа в екип по университетски проект или за някое общество, в чиито комитет участвате, приложения като Slack, Astana или Trello ще ви помогнат по-лесно да организирате екипната работа.

Приложението на банката ви

Не пропускайте да свалите приложението на банката ви за бърз и сигурен достъп до онлайн банкирането ви.

Goodbudget

Това приложение ще ви помогне да разпределите бюджета си в различни категории като наем, храна, транспорт, сметки, забавление и каквото друго ви е необходимо. Ако имате пари, които ви останат в дадена категория, те могат да отидат в следващия месец или да бъдат използвани за нещо друго.

Printt

Имате да четете много статии и не искате да го правите на компютър? Това приложение е перфектното решение. Всичко, което трябва да направите е да качите необходимите файлове през приложението и да въведете адреса си. До няколко дни по пощата ще получите напълно безплатни принтирани копия. Единственият минус е, че в края на страницата ще видите рекламни банери – приложението продава рекламно място, за да може да доставя копията безплатно. Не забравяйте да помислите за природата и не принтирайте копия, които не са ви необходими.

RefME
Това приложение ви позволява да сканирате баркода на всяка книга и да създадете референция в избран от вас формат, която да използвате в курсовите си работи.

Evernote
С Evernote може да създавате бележки в избран от вас формат – снимки, аудио файлове или ръчно написани. Изключително полезно за идеи, които ви хрумват на неочаквани места!

Oxford Dictionary
Оксфордският речник има и мобилна версия, която ще ви е под ръка за бърза справка на думи по време на семинар.

myHomework Student Planner
Това приложение ви помага да следите всичките си лекции, курсови работи и проекти, за да се концентрирате над по-важните неща и да не губите енергия в излишни тревоги, че ще забравите нещо, което трябва да свършите.

Приложения за баланс

Headspace

Освен с ученето по време на следването си ще трябва а се научите да се справяте с нови отговорности и стресът, който идва от тях. Headspace е чудесно приложение, което да ви помогне да се грижите за психичното си здраве, да практикувате mindfulness и да отделяте време за себе си. Приложението ви предлага дневни медитации в лесно достъпна форма. След като използвате пробния период, приложението се заплаща.

Let’s meditate

Това приложение прилича на Headspace, но е безплатно. Има богата колекция от различни медитации и е лесно за използване.

Приложение за спорт

Освен за психичното си здраве, не забравяйте да се погрижите и за физическото. Изберете апликация с подходящите за вас упражнения, фитнес програма или хранителен режим и не губете тонус дори и по време на сесията.

Подкаст плейър

Ако все още нямате, не пропускайте да свалите подкаст приложение, с което да може да слушате вдъхновяващо съдържание по всяко едно време. Без съмнение ще намерите подкаст, който да е свързан, както с предмета, който учите, така и такъв, който разглежда хобито ви от нова светлина.

Отстъпки

Totum

Изкарайте си карта за намаления от National Union of Students и следете къде може да я използвате през това приложение. Тук ще намерите отстъпки в супермаркети, магазини за техника и дрехи

Wriggle, CityMunch и други

Проверете какви приложения за ексклузивни оферти в заведения има във вашия град. Така не само ще опитате повече местна храна, а и ще получите добри отстъпки.

MealBoard

MealBoard ще ви помогне да изготвите списъка си за пазаруване или да сготвите нещо вкусно и полезно само с това, което имате в хладилника. Има още много подобни приложения, така че изберете това, което работи за вас.

Текст: Юлия Кошаревска

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top