fbpx
Начало » Любопитно » Кратък пътеводител из YouTube

Кратък пътеводител из YouTube

  • bobi
  • 13 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Кратък пътеводител из YouTube

YouTube Premium е услуга за месечен абонамент, която обещава да подобри вашето гледане в най-голямата интернет платформа за видео. Ето какво получавате за парите си, така че можете да решите дали си заслужава.

YouTube Premium е услугата за платен абонамент към сайта на YouTube. Той предлага гледане на всички видеоклипове, без реклами, възпроизвеждане на видео офлайн и ексклузивно съдържание, направено основно от известни личности в YouTube.

За САЩ понастоящем абонаментът струва $ 11,99 на месец и включва абонамент за YouTube Music Premium.

Начините за именуване в Google винаги са били малко странни, същото е и в YouTube. Може да сте запознати с услуга, наречена YouTube Red. Преди 2018 г. това беше нещо като абонамент към сайта. Това обаче се промени в YouTube Premium след ребрандирането на YouTube Music като изцяло отделно приложение.

Тъй като сега има толкова много марки и услуги под банера на YouTube, ето полезно ръководство, което да ви помогне да ги разграничите:

YouTube Premium: Основната услуга за платен абонамент на сайта.

YouTube Music: отделна услуга за стрийминг на музика със собствено приложение, която ви позволява да слушате музика безплатно. С тази програма Google се явява като конкурент на Spotify и Apple Music.

YouTube Music Premium: Абонаментната версия (9,99 долара) на YouTube Music. За разлика от безплатната версия, тя позволява възпроизвеждане на музика във фонов режим на приложението, изтегляне на песни и възпроизвеждане офлайн и други. Можете също да получите това като част от абонамента си за YouTube Premium.

YouTube TV: Услуга на телевизия на живо, подобна на Hulu, която ви позволява да гледате телевизия на живо.

YouTube Kids: Приложение, предназначено основно за деца, което съдържа само подходящо за възрастта съдържание. Характеристиките на YouTube Premium се отнасят и за това.

Ако мислите да се абонирате за YouTube Premium, той има множество функции, които трябва да имате предвид. Ето списък на текущите предимства на услугата:

Преглед без реклама: Можете да преглеждате всичко в сайта без реклами. Можете също така да гледате без реклами на всяка платформа, в която влизате с вашия акаунт в Google, включително през смартфоните си, Roku или други устройства за стрийминг, с което се различава от инсталирането на AdBlocker.

Оригинали в YouTube: Вие получавате достъп до оригинално съдържание, главно от създатели с висок профил, заедно с някои телевизионни предавания, документални филми и друга медия.

Възпроизвеждане на заден план: Ако сте на мобилен телефон, аудиото от видеото, което гледате, ще продължи да се възпроизвежда, дори ако сте извън приложението или дисплеят на телефона ви е затворен. На Android можете също да гледате видеоклипове с изображение в картина, докато използвате други приложения на телефона си.

Изтегляне на видеоклипове: Можете да изтегляте видеоклипове или плейлисти, за да гледате офлайн на вашия смартфон или таблет.

Ако вече блокирате реклами в YouTube с рекламен блокер, услугата Premium може да звучи доста безполезно. Рекламните блокери обаче пречат на създателите в платформата да получават приходи от вашите показвания. За много от тях рекламните приходи са един от основните им източници на доходи.

Premium предлага начин на зрителите да живеят без реклами, като същевременно допринасят за любимите си създатели на съдържание.

За да изчисли това, YouTube комбинира част от всички приходи, които получава от услугата. След това разпределя тази сума на създателите въз основа на общото време за гледане, което са получили от абонатите на Premium. Така че каналите, които гледате най-много, получават по-голям дял от пая.

Поради строгите правила за осигуряване на приходи от YouTube, много видеоклипове стават демонетизирани. Създателят обаче все още може да прави приходи от абонати на Premium, дори видеоклипът й да не отговаря на изискванията за рекламите.

Ако най-често гледате YouTube от вашия настолен компютър, този абонамент определено е подобен на AdBlocker. Приходите от видеореклами напоследък намаляват, което накара създателите да поставят още повече реклами в съдържанието си. Ако искате да гледате видеоклипове необезпокоявани, като все още поддържате тези, които ги правят, Premium е единственият начин да го направите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top