fbpx
Начало » Бакалавър » Виртуалната комуникация в образованието днес и утре

Виртуалната комуникация в образованието днес и утре

  • Lyubina Panayotova
  • 14 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Виртуалната комуникация в образованието днес и утре

Живеем в интересни времена. Вече повече от месец целият свят се намира в извънредна ситуация. Тя създава предизвикателства във всички аспекти на ежедневието ни – от личния и социалния живот до образованието и професионалната дейност.

 

Само преди няколко месеца на конференция в София по теми за бъдещето на образованието и ранното професионално ориентиране активно бе обсъждан въпросът дали новите технологии и социалните мрежи пречат, или помагат на учениците и студентите. Днес вече знаем, че без тях дигитализацията на учебния процес, провеждането на онлайн обучение и изпити няма как да се случва. Сякаш светът единодушно се обедини около мнението, че в извънредни ситуации училищата и университетите могат да функционират в дигитална среда.

Безспорно доказателство за това е фактът, че учебните заведения в Европа своевременно се реорганизираха за работа в дигиталното пространство. Затвориха кампусите си и преминаха изцяло на онлайн преподаване и изпитване. Местните студенти бяха призовани да останат по домовете си, а чуждестранните трябваше да избират дали да се приберат по родните си места, или да останат в страната. Преподавателите, менторите и целият административен екип са на разположение на студентите през цялото време и отговарят на запитвания, работят по проекти и дават обратна връзка онлайн. Според експерти в областта на образованието в чужбина сега е времето преподавателите и студентите да комуникират още по-интензивно. Самите студенти могат да използват всички налични ресурси на университета онлайн – от библиотеката до виртуалния офис на администрацията, а при работа по групови проекти да се организират в онлайн срещи и да обсъждат задачите си със своите колеги.

 

Едно от най-важните послания, които университетите в чужбина отправят към настоящите и бъдещите си студенти, но и към цялото общество, е това, че поддържат активна комуникацията си с тях.

 

Процесът на кандидатстване също продължава да се осъществява на пълни обороти, но вече в новата онлайн среда. С мисъл за бъдещите студенти учебните заведения преразглеждат процедурите и изискванията за прием, и работят върху варианти за онлайн изпити за езиково ниво. Чрез уебинари и виртуални дни на отворените врати кандидатите имат уникалната възможност от удобството на дома си да се срещнат с преподаватели и настоящи студенти, да говорят с тях, да се разходят из кампуса, да посетят библиотеката, да се запознаят с възможностите за настаняване, спорт и забавление.

В тази необичайна ситуация консултантска агенция ЕДЛАНТА продължава да помага на своите клиенти и да обработва кандидатури. Във време, когато опазването на здравето е най-висок приоритет, ние общуваме онлайн посредством аудио и видео комуникация. Организираме тематични уебинари и виртуални срещи за учениците от всяко кътче на България. А това позволява консултациите, както за кариерно ориентиране, така и за образование в чужбина, да се случват в реално време,  без забавяне на процесите и с грижа за нашето здраве и здравето на нашите клиенти. Процесът по обработка на документите на кандидат-студентите се извършва изцяло дистанционно без необходимост от лични срещи между кандидатите и консултантите. Тази оптимизация позволява и на ученици извън София, Пловдив, Варна и Бургас, където ЕДЛАНТА има свои офиси, да се възползват от услугите на кариерен консултант или консултант по образователни програми в чужбина, без да напускат домовете си.

На нашия сайт  ще намерите актуална информацията за предстоящи уебинари на ЕДЛАНТА и на нашите партньорски университети, за виртуални срещи по проекта „Един ден в професията“, както и за  виртуални дни на отворените врати на учебни заведения в чужбина.

Ние вярваме, че заедно днес градим нашето утре!

Запиши се за безплатна ОНЛАЙН консултация: ТУК.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top