fbpx
Начало » Бакалавър » Eдна от най-добрите програми по Гейм дизайн във Великобритания

Eдна от най-добрите програми по Гейм дизайн във Великобритания

  • Lyubina Panayotova
  • 03 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Eдна от най-добрите програми по Гейм дизайн във Великобритания

Таня Мадева от София следва за първа година в University of Bolton. Бакалавърската програма по Гейм дизайн, която студентката е избрала, е една от топ специалностите, които британския университет предлага. University of Bolton е един от първите университети във Великобритания, които са разработили програми по Психология и Видео игри. Последната инвестиция на университета е в размер на няколко милиона паунда и включва новия Национален център по инженерство за моторни спортове. Качеството на преподаване е класирано с TEF Silver и University of Bolton е университет номер 1 в Greater Manchester по удовлетвореност на студентите (NSS 2017). Ето какво сподели Таня пред екипа на Study Abroad за нейния опит досега в Болтън.

Защо и как спря избора си на този университет и тази специалност?

На кратко, избрах да уча специалност „Гейм дизайн“ в University of Bolton, защото това е един от най-добрите университети във Великобритания в тази сфера. Програмата предлага широк спектър от знания по различните дисциплини, както и предлага практическия опит, който точно е необходим за една успешна кариера в индустрията на игрите.

Какво е най-важното нещо, което научи и ти направи най-силно впечатление в бакалавърската програма до момента?

До момента програмата наистина ми помогна да разширя своя хоризонт по отношение както на знанието, така и на уменията си. Обучението дотук ми помогна да подобря работата си в 3D моделирането по време на модула „Въведение в 3D моделирането“. Освен това ме накара да разбера, че ми доставя много удоволствие нещо, за което никога не съм мислила, че ще бъда добра в него, каквото е програмирането по време на модула „Програмиране на игри“.

 Кое е любимата ти видео игра от детството?

Когато бях в тийнейджърска възраст, бях много развълнувана от поредицата Call of Duty, по-специално от трилогията Modern Warfare, както и от други подобни игри в ролята на „shooter” в първо лице. На този етап от живота си бих казала, че жанрът на открития свят ми е любим, а той включва игри като сериите Grand Theft Auto и Elder Scrolls V: Skyrim.

Коя е играта, която очакваш да излезе тази година?

Със сигурност има някои обещаващи заглавия в тазгодишните издания като Metal Gear Survive, God of War, Far Cry 5 и много други. Интересно ми е да видя какво има да предложи Red Dead Redemption 2, тъй като аз обичам игрите на студиото Rockstar Games. Голямо предстоящо заглавие е също The Last of Us 2 – игра, която обещава невероятни истории-разкази и интригуващи герои.

 Xbox (PlayStation) или PC?

Лично аз съм геймър на PC през по-голямата част от живота си. С това започнах и това е, което все още предпочитам до ден-днешен. Все пак съм по-отворена към конзолните игри повече през последните години и играя от време на време на PlayStation 4.

Какво се надяваш да правиш, след като завършиш образованието си в University of Bolton?

След като се дипломирам, имам желание да остана във Великобритания и да работя в студио за разработка на игри тук.  За мен този курс е възможност да получа насока за това в какво съм най-добра и как бих могла да се облагодетелствам от игралната индустрия някой ден, така че съм напълно отдадена.

 Кое любимото ти място в Болтън?

Любимото ми място в Болтън е музикалният магазин X Records. Oсвен игрите, една от най-големите ми страсти е и музика.

 

За повече информация за тази и други специалности в университета, посетете профила на University of Bolton.

 

Интервю на Любина Панайотова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top