fbpx
Начало » Любопитно » Marketing Management във Fontys Venlo, Нидерландия

Marketing Management във Fontys Venlo, Нидерландия

  • myotova
  • 23 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Marketing Management във Fontys Venlo, Нидерландия

Здравейте!

Казвам се Гено Генов, родом от Пловдив. В момента съм втора година студент във Fontys University of Applied Sciences във Венло, специалност Marketing Management.

Първите ми стъпки: Живота в студентското общежитие

При пристигането ми във Венло бързо свикнах с обстановката защото Фонтис се заема с настаняването на първокурсниците. Университетът има няколко студентски общежития. Животът там дава възможност да се запознаете и живеете заедно със студенти от целия свят. Аз например, живея с две момчета от Германия и успях да се сприятеля със съседите си: студенти от България, Италия, Испания, Франция, Мексико, Южна Корея и други държави. Така успявам да опозная и науча за различните култури, традиции, обичаи и начина по който разсъждават те.

Работата по проекти ни готви за реалната работна среда

Разположен в близост до германската граница, Fontys Венло предлага приятна и модерна атмосфера. Учебните програми имат за цел да дадат на студентите отлична теоретична и практическа подготовка.

След като успешно преминах първата година в изучаване на Marketing Management, смея да заявя пред себе си, че съм изключително доволен от избора си на университет и специалност. Преподавателите ми са професионалисти от цял свят, с богат опит и познания в бизнеса. Даже имаме и проподавател от България, при когото правих проект за Tesla. Радвам се че преподавателите ни представят актуални и реални примери от световния бизнес. По този начин аз успях да разбера по какъв начин работят компании като Amazon, Nestlé, McDonalds, IKEA, Coca-Cola и други. Също така, имам възможност да работя съвместно с моите колеги по групови проекти. Именно те ни готвят за реалната работна среда. Един от любимите ми проекти е разработването на екологично-устойчив продукт. Покрай този проект започнах да се интересувам повече от екологията и нашата планета. Заедно с групата си ние разработихме „Еко-Опаковка“ за хляб и ядки с цел многократна употреба и намаляване използването на пластмасови материали.

Също така ми беше интересно да подготвя план за онлайн маркетинг, включващ създаване на уебсайт и открояване на марката в социалните мрежи. Очаквам с нетърпение предстоящата година и новите задания.

Стажа по време на следване искам да карам в…

Фонтис е университет, който работи с едни от най-успешните компании в Европа. В третата година, всички студенти карат стаж в избрана от тях компания за един семестър. Поредната перфектна възможност да опознаем бизнеса. Phillips е една от компаниите, към които съм се насочил.

Благодарен съм на Fontys за…

…предоставените знания и възможности. Успях да се науча да се сработвам с хора, независимо от коя част на света са те. Осъзнах, че заедно сме по-силни и постигаме по-добри резултати. Преподавателите ми показаха как да приемам задачите като предизвикателства и как да се уча от грешките си. За да се научим ние трябва да грешим, а правим грешки, когато се учим.

В свободно си време…

Венло е приятен и спокоен град, който ми дава възможност да се фокусирам върху следването. Животът в студентското общежитие дава възможност да прекарвам свободното си време с приятели. Редовно има различни събития организирани от студенти. И нека не забравяме, че все пак съм в Нидерландия. Една малка по площ, но много красива държава. Когато времето е слънчево, задължително карам колело. От друга страна, публичният транспорт е устроен отлично. Това допринася за приятни разходки до по-големите градове като Амстердам, Антверпен (Белгия) или Дюселдорф (Германия). А когато ми стане мъчно за родината посещавам българския магазин във Венло. Хапка от родният вкус успява да ме зареди с нови сили за нови интересни изживявания.

На всички бъдещи студенти желая успех! Вярвайте в себе си, бъдете мотивирани и любопитни за нови предизвикателства!

 

Контакти

Можете да се свържете с мен на g.genov@student.fontys.nl

www.fontys.edu

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top