fbpx
Начало » Бакалавър » Как да изберете най-добрия университет за вас

Как да изберете най-добрия университет за вас

  • Lyubina Panayotova
  • 02 ян. 2020
  •  Коментарите са изключени за Как да изберете най-добрия университет за вас

 

Катрин Малчева е Мениджър „Маркетинг и продажби“ в Modul University Vienna. Завършила е бакалавър преди 2 години със специалност Bachelor of Business Administration и специализация по „Hotel Management“. На скоро започва своята MBA програма в MODUL. От опита си на експерт при подбора на кандидат-студенти, тя споделя кои са най-важните неща, които да вземете в предвид при избора си на университет.

Когато избирах университет преди няколко години, за мен беше много важно всички програми да са на английски език. Това ме спечели в Modul University Vienna. Университетът се намира в сърцето на Европа – Виена, която вече 10 години е на първо място в класациите за град с най-добро качество на живот в света. Владеенето на немски не е необходимо, но всички студенти имат възможността да го научат като допълнителен език, което влиза в годишната такса. Също така всеки студент има собствен академичен съветник, който му помага през трите години на обучение. Университетът има международно студентско тяло – 72% процента от студентите идват от различни държави. Един ден всички тези хора ще бъдат мениджъри във водещи компании по цял свят, което прави кръгът ви от бъдещи познати и приятели на глобално ниво. През последната си година всеки студент трябва да работи с индустрията по даден проект. Допълнително за мен беше много важна връзката между професор-студент. Тъй като университетът има около 800 студенти, всеки от тях получава персонализирано внимание и е стимулиран да развива логическата си мисъл. И не на последно място програмата по обмен е възможност за невероятно преживяване и обогатяване! Modul University Vienna си партнира с водещи университети от цял свят като например в Испания, Франция, САЩ, Англия, Китай. Важно е да отбележим и фактът, че MU е сред Топ 25 на най-добрите университети в света по отношение на международните научни постижения (Според класацията University and College Rankings 2019-2020). Попадането в тази класация до много престижни университети от световна класа като Harvard, Stanford, Princeton, Oxford, Yalе ни прави изключително горди.

 

Кариерна реазлизация

Работя с много български студенти и винаги ги съветвам, че един от най-важните аспекти при избора на университет е възможността за кариерно развитие, която институцията предлага. В Modul University Vienna имаме индивидуален подход към всеки студент, като предоставяме кариерни съвети и коучинг до намиране на мечтаната работа. Като част от семейството на MU студентите имат възможността да присъстват на различни семинари, експертни беседи, менторинг програми с мениджъри от най-високо ниво, събития, както и местни и международни екскурзии и състезания, за да опознаят света на бизнеса. Работим с водещи световни компании като Microsoft, Google, Facebook, Park Hyatt, Louis Vuitton и др. Моята практика например беше в Ritz-Carlton Barcelona, откъдето получих и първото си предложение за работа. Факт е, че 70% от студентите в MODUL вече имат поне едно предложение за работа преди третата си година в университета.

 

Първият StartUp Hub в Австрия

Modul University Vienna откри и развива първия StartUp Hub в Австрия за млади предприемачи. Вярваме в академичното и бизнес ориентираното образование. Университетът насърчава предприемаческия дух сред всички студенти и подкрепя техния стремеж и ангажираност да постигнат целите си. Програмата дава възможност на студентите да развият бизнес идеите си стъпка по стъпка. Когато вече имат готов бизнес план, им се предоставя възможност да направят презентация пред предприемачи. Ако идеята им бъде одобрена, могат да получат финансиране от водещи световни компании.

 

Индивидуален подход към всеки кандидат

Що се отнася до самото кандидатстване, аз работя индивидуално с всеки студент, който подготвя своята кандидатура. Винаги ги съветвам, че мотивацията им е ключов момент за успеха им. В МU работим по холистичен метод. Следователно ние не разглеждаме само оценките на кандидат-студентите. Взимаме предвид целия профил на ученика – извънкласни дейности, стажове, езикови умения, мотивация. Университетите търсят млади и упорити личности, които полагат основите за развитието на своето бизнес мислене. Хора, отворени към света, готови да опознаят различни националности и култури.

 

Студентски разказ

Рада Копрева е студент в бакалавърската степен по Хотелиерство със специализация в “Еvents management” и споделя своите впечатления от Modul University Vienna.

През последната си година в Американския колеж в София, усилено търсих добър университет с бакалавърски програми по Хотелиерство или Туризъм в Европа. Голямата ми страст беше и продължава да бъде организирането на събития и затова реших да уча именно Хотелиерство със специализация в “Еvents management”. Това е много тясно ориентирана специалност и повечето университети се намират в Англия, и то в по-малки градчета. Аз знаех, че искам да живея и да следвам в столица или в по-голям град. На оживено място, където се случват повече мероприятия от всякакъв вид.

Modul University Vienna ми се стори като златната среда на всички мои изисквания, защото е специализиран университет в сферата на Туризма и се намира в “сърцето на Европа”, Виена. Бакалавърската програмата със специализация “Еvents management” предоставя на студентите знания в сферата на Бизнеса като цяло и включва предмети като Счетоводство, Маркетинг, Бизнес Право, Математика и Статистика и много други. Тези знания се надграждат с предмети свързани с Хотелиерство и Организация на събития. Виена е страхотна студентска дестинация, защото градът е интернационален, сигурен, сравнително бюджетен, спокоен, но и пълен с възможности за забавление и образование! Щастлива съм да съм тук и да уча това, което обичам!

 

Научете повече за възможностите и предимствата на обучението в Modul University Vienna: тук!

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top