fbpx
Начало » Новини » Какво е да си студент в Дания?

Какво е да си студент в Дания?

  • myotova
  • 23 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Какво е да си студент в Дания?
constantin-gavrioloae

Запознайте се с Константин Гаврилое

Константин Гаврилое е от Румъния и учи бакалавър „Архитектурно-технически и строителен мениджмънт“ във VIA University College,  Дания.

„От ранна възраст мечтаех да конструирам сгради и си представях колко очарователно би било да създам нещо, което ще трае поне 50-100 години.“ – споделя Константин.

Как бихте описали град Хорсенс (Horsens)?

Хорсенс е прекрасен студентски град и хората там са много мили и дружелюбни. Поздравяват те и ти се усмихват, дори и да не те познават. Там имах и възможността да се срещна с някои датски семейства.

Защо избрахте университетския колеж VIA?

Избрах VIA, защото брат ми учи тук и той ми сподели колко е прекрасен университетът и градът Хорсенс. Мисля, че беше предимство, че той вече беше тук и знаеше повече неща за Хорсенс и университета.

Как прекарваш ежедневието си?

Тук, във VIA, уча и придобивам опит по едно и също време. Всеки ден срещам нови студенти от различни страни и си създавам нови приятели, тъй като хората са много приятелски настроени и отворени. Срещам се с много хора и работя като доброволец в студентския съвет, кафе и бар. Работя и като фотограф и в момента работя и като ментор за ученици от първия семестър.

Харесва ли ти начинът на преподаване във VIA?

Намирам начина на преподаване в VIA за невероятен. Имаме неформална връзка с учителите си и можем да ги считаме за наши приятели.

Учителите ми предават достатъчно иформация, за да се разбере какво трябва да се направи и след това трябва да си направим сами изследване. По този начин, аз разбирам темата по-добре и ако имам въпроси, учителите са повече от щастливи да ми отгоровят подробно.

Хубаво е, че работим в екипи по проекти и трябва да си правим планове и да си сътрудничим, въпреки че може да имаме различни мнения и различни предложения по темата.

Цялото интервю на английски може да прочетете тук.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top