fbpx
Начало » Бакалавър » Дни на отворените врати в университета или в кой университет да уча?

Дни на отворените врати в университета или в кой университет да уча?

  • Lyubina Panayotova
  • 12 ное. 2019
  •  Коментарите са изключени за Дни на отворените врати в университета или в кой университет да уча?

Сигурно вече сте чували за Дни на отворените врати. А знаете ли защо са важни и полезни за вас?  Всичко, което трябва да знаете за UNIVERSITY OPEN DAYS, споделят консултантите на ЕДЛАНТА

 

Това са дните, когато университетът отваря врати за бъдещите студенти, като им позволява да разгледат материалната база, общежитията, местата за социален живот. Лектори, представители на Студентския съюз и самите студенти са на разположение през целия ден, като посрещат посетителите и отговарят на въпросите на бъдещите студенти (както и на техните придружители в този ден). Препоръчително е да се запознаете предварително с публикуваната програма. Можете да се разходите из кампуса, да разговаряте за специалностите, да научите подробности за студентския живот и възможностите за финансиране. Дори в програмата да не пише нищо за дрескод, запомнете, че е добре да сте представителни, но не прекалявайте!

Дните на отворените врати са прекрасна възможност да научите повече за мястото, където ще прекарате следващите няколко години. А те може да са най-важните от живота ви! Затова постарайте се да направите своя информиран избор. Използвайте тази възможност, за да прецените кой от посетените университети ви харесва най-много, а и да се запознаете с някои от бъдещите си преподаватели и колеги по специалност. Това определено прави добро впечатление и е във ваша полза.

Как да планирате Ден на отворените врати?

Изберете университетите за посещение спрямо вашите очаквания и желания за специалност и посока на бъдещо кариерно развитие. Не се фокусирайте върху това къде искат да учат приятелите ви. Помнете, че изборът е ваш,  и че става дума за личния ви път!

Какви въпроси да задавате по време на Дните на отворените врати?

Подгответе се предварително, за да не пропуснете нещо важно. Не се страхувайте да задавате въпроси, особено такива, които показват, че „сте си написали домашното“, напр. ще имате ли свобода при избора на различните модули в програмата; колко често ще общувате с лекторите; какви стажове можете да направите по време на следването. Поинтересувайте се и за възможностите за настаняване; за клубовете, в които можете да участвате; за социалния живот и за развлеченията, които се предлагат.

След като посетите избраните от вас университети, направете си списък с плюсове и минуси, за да прецените по-лесно. Винаги можете да разчитате на консултантите на ЕДЛАНТА за съвет при избора.

И все пак не забравяйте: Дните на отворените врати не са истинският живот

Да бъдем реалисти – и университетите искат да се представят по възможно най-добрия начин пред бъдещите студенти, както вие искате да ги впечатлите с оценките и постиженията си, когато кандидатствате. Ако не се заблуждавате, няма опасност да изживеете шок по време на записване, настаняване и следване в избрания университет.

Запишете се за Open Day в Холандия – посети университет!

Избрали сте да учите в Холандия? Колебаете да между Холандия и друга страна?
Все още обаче не сте сигурни дали това е точното място за вас?
Не сте избрали и университета, в който ще прекараслте едващите няколко години. . .

Посетете един или повече дни на отворените врати в Холандия и спечелете €50!

За повече информация може да се обърнете към консултантите на ЕДЛАНТА или на следния линк

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top