fbpx
Начало » Бакалавър » Да имаш стартиращ бизнес по време на обучението си е много полезно начинание!

Да имаш стартиращ бизнес по време на обучението си е много полезно начинание!

  • myotova
  • 03 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Да имаш стартиращ бизнес по време на обучението си е много полезно начинание!
Ян Вунш

Да си част от стартираща компания за дрехи и да следваш едновременно редовно обучение определено е много работа. Но можете да се справите! Искате ли да знаете как комбинирам тези две начинания? Прочетете!

Ян Вунш, студент трета година по Global Project and Change Management във Windesheim University of Applied Sciences, Нидерландия.

Уча в Global Project and Change Management във Windesheim. Тази програма подготвя студентите да станат бъдещи лидери в устойчиви бизнеси и организации. Това е бизнес програма, включваща класове по финанси, маркетинг и управление на проекти, и се фокусира върху 17-те цели за устойчиво развитие на ООН. Студентите се насърчават да поемат лидерство и да развиват собствен бизнес. Ето защо, заедно със състуденти, създадохме компанията Ragnarøk Clothing. Тази организация има за цел да промени разбирането за индустрията за бърза мода. Чрез сътрудничество и комуникация ще приложим справедлива и устойчива производствена стратегия, която се справя количеството въглероден диоксид, освободен в атмосферата и частично условията на трудa в днешната модна индустрия. Въпреки че съществуват многобройни „устойчиви“ модни марки, аз така и не намерих такaва, която да съчетава всички аспекти, които се стремим да комбинираме в Ragnarøk, което беше причината да създадем собствен стартиращ бизнес.

Да бъдеш млад предприемач

Създаването на бизнес и следването на редовно обучение е много работа, особено когато амбицията и мотивацията са високи сред екипа на организацията ви и искате да направите нещата както трябва. Резултатите от обучението ми определено минаха малко на заден план, тъй като в развитието на компанията се инвестират много часове, но досега се справям с всичко. Мисля, че е важно да можете да приотизирате обучението или фирмените задачи в необходимите моменти.

Мислите за създаване на собствен бизнес? Ето няколко съвета, които бих искал да споделя:

Замислете се за сферата, я която искате да навлезете с бизнеса си. Направете различни изследвания, общувайте с хора, посещавайте компании и се опитайте да получите възможно най-много информация. По пътя ще има възходи и падения и колкото по-добре сте подготвени за всякакви събития, толкова по-плавно ще овладеете всякакви неравности.

Когато следвате редовно обучение и едновременно с това искате да станете професионално независими, гъвкавостта, ефективността и ангажираността наистина стават ключови.

Ако се борите с натоварването от вашето обучение, не се колебайте да се свържете с преподавателите си и особено с Центъра за предприемачество във Windesheim. Те работят във ваш интерес и ще се опитат да ви помогнат да разберете как да балансирате обучението си с бизнес амбициите си.

Мисля, че е много важно младите предприемачи да са наясно с ангажираността, която се изисква при стартиране на компания. Трябва отдаденост и гъвкавост. Но е и много полезно начинание!

Учи и работи в Зволе

ZwolleОт всички места, където можете да живеете и учите в Нидерландия, Зволе (Zwolle) може да не е първият град, който се появява в съзнанието на хората, тъй като не е най-известният. Но след като прекарах значително време тук, аз го оценявам и много го харесах.

Община Зволе върши чудесна работа, създавайки и поддържайки красива и зелена среда, което прави цялото преживяване от живота тук още по-приятно.

 

 

Зволе се оказа повече от просто приятно място за живеене. За нови компании, които искат да стартират, градът предлага срещи с местни предприемачи и центрове за стартиращи бизнеси, които ни помогнаха да изградим здрава основа за Ragnarøk.

@ shelduck.co, @oostenkledinghuisenopleidingen, @greenpacIlab и @windesheimcfe всички ни бяха от голяма помощ досега и ние ще им се доверяваме в бъдещето.

Накратко, Зволе може да не е световно известен град, но това са някои от причините, поради които той винаги ще бъде специален за мен.

Снимки: Samuel A. Wagner

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top